Hulp bij de boodschappen.

foto Ed van Alem:
http://www.fotovanalem.nl/

“Het eeuwenoude stadje Grave aan de maas heeft een oude kern die er zijn mag. Oude gevels sieren het straatbeeld. De echte Gravenaar is trots op zijn stad. Dat hoor je als je met ze praat. Het is ook een stadje van de kunstenaars. Deze hebben de kern met Pen & Stem en met schilderkwast gekleurd tot wat het nu is. Het prachtige Palazzo theater. De Elisabeth kerk. Het oude stadhuis. Monumenten waar Grave graag mee pronkt. In 2002 waren er de vestingfeesten waarbij de stad werd omgetoverd in de sfeer zoals die eeuwen geleden moest zijn geweest. In de volgende pagina’s ziet U een beeldverslag van deze feesten. En andere foto’s die Grave recht doen.”

Arm in arm bij het boodschappen doen: Gina Ermers (links) en Riek Gremmen. Ouderen in Grave kunnen voortaan hulp krijgen bij het doen van boodschappen en andere noodzakelijke klusjes in en om huis. Eigenlijk deed Gina Ermers haar boodschappen altijd zelf, al dan niet met stok of rollator. Tot de buurtsuper verdween en de dichtstbijzijnde supermarkt niet een, maar twee blokjes om werd. Dus werd Ermers afhankelijk van familieleden. Maar daar doemt een probleem op als die niet in de buurt wonen. Handen in het haar dus. Tot dochterlief een advertentie in de krant zag van Graag Gedaan!, een club vrijwilligers die ouderen en anderen in een soortgelijke positie (bijvoorbeeld gehandicapten) helpt bij het buitenzetten van de vuilniszak en het sneeuwvrij maken van de oprit. En het doen van de boodschappen, dus. “Gewone dingen” , zegt directeur Eric Dirkx van Rigom Ouderenwerk Maasland, dat het project organiseert.

Woensdag presenteerde hij het project in verzorgingscentrum Maaszicht Grave.

In De Gelderlander van donderdag 7 oktober een reportage, zie editie Maasland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: