Commentaar Leo de Vreede op feestverlichting.

Feestverlichting
De laatste dagen is er nog al wat te doen over de feestverlichting. De gemeente heeft haar bijdrage ingetrokken en dat was voor Graveon mede aanleiding letterlijk de stekker uit het stopcontact te trekken. En dat vlak voordat de nota toerisme en recreatie verscheen. Reden om eens in die nota te zoeken naar wat de gemeente met feestverlichting wil. Ga maar eens zoeken in liefst 257 pagina’s !!

Gelukkig is dat in de digitale versie redelijk simpel en zo waar: op pagina 48 wordt vol trots het volgende: Feestverlichting centrum en bloembakken.

Beiden zijn gerealiseerd. Bij even doorzoeken bleek dat pagina 48 ook nog op pagina 108,168 en 228 is te vinden! De vraag is nu wat het college bezield zomaar de bijdrage in te trekken. Dat is toch regelrecht in strijd met het voorgestane beleid. Kennelijk is er ook geen overleg over geweest met Graveon. Tot slot kun je je afvragen of het geen zaak van de raad is. Wethouder Bos stelt regelmatig dat het budgetrecht aan de raad toebehoort.

Ik ben benieuwd hoe de raad gaat reageren.

Omroep Brabant: Het wordt toch een verlichte Kerst in Grave. Vorige week werd bekend dat er eind dit jaar in dit stadje wegens geldgebrek geen feestverlichting zal branden. Een noodkreet van ondernemersvereniging Graveon blijkt niet aan dovemansoren gericht.

Op initiatief van de Graafse Straatjes, een andere belangenclub van ondernemers, hebben betrokkenen de koppen bij elkaar gestoken o.l.v. Joop Ariens van de Stichting Bezoekersmanagement Grave.

Ze hebben besloten er samen voor te zorgen dat mogelijk al voor de intocht van Sinterklaas sfeerverlichting zal branden in Grave.

Commentaar:

Na het afhaken van de gemeente kwam van de Graafse Straatjes en de Horeca de vraag om toch te proberen de verlichting op te hangen. Bijdragen van Het Bezoekersmanagement, van Graveonleden en Horeca/Graafse straatjes en anderen maken het mogelijk dat voor de intocht van Sinterklaas de feestverlichting brandt. Een tegenvaller is dat er voor 1000 euro lichtsnoer vervangen moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: