Grave Lokaal

Brabant maakt kopen van een nieuw huis aantrekkelijker!!!

Na eerdere maatregelen om het bouwen van woningen ondanks de kredietcrisis zo veel mogelijk overeind te houden, neemt Noord-Brabant nu ook maatregelen om het kopen van een nieuwbouwwoning aantrekkelijker te maken: de Brabantse subsidie woonlastenverzekering, de Brabantse waardebescherming nieuwbouwwoningen en de Brabantse starterslening.

Deze maatregelen gaan in op 1 oktober.

Binnenkort wordt daaraan nog de Brabantse verkoopgarantie toegevoegd. “De voorbereiding van de Brabantse verkoopgarantie vergt nog iets meer tijd”, zegt gedeputeerde Paul Rüpp (Ruimtelijke Ontwikkeling). “We werken er hard aan, maar het is een complexe materie.”
De Brabantse Waardebescherming compenseert 50% van het eventuele waardeverlies bij noodzakelijke verkoop van de nieuwbouwwoning binnen drie jaar na aankoop. Daarvan is sprake bij arbeidsongeschiktheid of invaliditeit, echtscheiding, overlijden of onvrijwillig ontslag. De uitkering is maximaal 10% van de aanschafwaarde, met een maximum van € 60.000.

De Brabantse subsidie Woonlastenverzekering biedt de consument 25% subsidie op de premie van een woonlastenverzekering, die kan oplopen tot € 450. De verzekering biedt bij bepaalde onzekere gebeurtenissen, zoals onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, een periodieke uitkering om aan de woonlasten te kunnen voldoen. Deze uitkering kan enkele honderden euro’s per maand bedragen.

Starters kunnen vaak minder lenen dan de koopsom van de gewenste woning. Dan biedt de Brabantse Starterslening uitkomst. Hiermee sluit de provincie Noord-Brabant aan bij een al bestaand instrument, dat wordt uitgevoerd door de Stichting Stimuleringsfonds Volkhuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het voordeel voor de consument is dat starters over deze lening drie jaar lang geen rente en aflossing hoeven te betalen. De provincie draagt € 15 mln bij aan het in Brabant beschikbare budget voor startersleningen. Overigens geldt deze maatregel alleen in die Brabantse gemeenten die startersleningen kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *