Architect Hart van Grave is toch Belg Jo Crepain.

Architectenbureau Crepain-Binst Architecture uit Antwerpen tekent toch het veelbesproken project Hart van Grave. Dat maakten ontwikkelaar Van der Horst uit Cuijk en het Belgische architectenbureau bekend.

Bij het project Hart van Grave maakt het oude gemeentekantoor aan het Hofplein in de Graafse binnenstad plaats voor woningen en winkels. Er komt een Hema. Die moet andere winkels aantrekken.De Belgische architect Jo Crepain maakte de eerste tekeningen voor de centrumplannen, toen de gemeente Grave er nog de leiding over had.

Grave trok zich in maart terug toen bleek dat doorgaan met het project een tekort van 3 miljoen euro zou opleveren. In juli liet Van der Horst nog weten het oorspronkelijke ontwerp van Crepain los te laten.Van der Horst en Hema Wijchen, die het project uitvoeren, vonden de eerdere ontwerpen van Crepain ‘niet ideaal’. Er zouden onder meer potentiële hangplekken in zitten.

Het architectenbureau maakt nu een nieuw ontwerp voor het Hart van Grave.

Bron: de Gelderlander

Reactie Keerpunt 2010:

Bij het aantreden van de nieuwe ontwikkelaars heb ik de hoop uitgesproken dat architectenburo Jo Crepain betrokken blijft bij het ontwikkelen van het stadshart. Partijen hebben bewezen goed te willen luisteren naar de Gravenaren in de diverse begeleidingsgroepen. Dit is een van de eerste stappen waarbij blijkt dat het anders kan en moet!!!

Deze keuze is ook een keerpunt voor de betrokkenen omdat de verwachting was dat er afscheid genomen zou worden van dit plan en de architect.

Krijgen we nu alsnog een discussie of Mooiland nog recht heeft op het “afscheidsgeld” dat betaald moet worden als het plan Crepain overgenomen wordt ?

De raad heeft het voorstel ontbinding overeenkomst Mooiland/Gemeenten/Hofplein nog niet ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: