Grave Lokaal

Nieuw Maaszicht komt er.

De handen gaan op elkaar na het besluit; meer foto’s in het archief.

De bouw van het nieuwe verzorgingshuis Maaszicht in Grave kan beginnen. Tenminste, wat de gemeenteraad van Grave betreft.

Die stemde dinsdagavond unaniem in met het voorstel het nieuwe multifunctionele centrum van de stad daarin onder te brengen. Wel moet wethouder Harry Opsteegh proberen de kosten omlaag te brengen, vindt de raad. Het unanieme ‘ja’ van de raadsleden kon rekenen op gejuich van een volle publieke tribune vol ouderen uit Maaszicht. Die wonen in een verouderd gebouw. Over plannen voor een nieuw verzorgingshuis wordt nu 22 jaar gesproken.

Bron: de Gelderlander

Bijdrage Jacques Leurs

Mevr. De voorzitter, college, collega-raadsleden, ambtelijke organisatie, pers, gasten van de raad en gasten op de publieke tribune.

14 juli 2009

Deze datum wordt met hoofdletters in de geschiedenisboeken van Grave geschreven. De raad gaat unaniem Ja zeggen tegen het nieuwe Maaszicht inclusief het Kultuurhuus/MFC. Ik heb bewust gekozen voor een positieve benadering en laat erg kritische opmerkingen richting wethouder Opsteegh, CDA en LPG achterwege.

Het Nieuwe Maaszicht moet zo gauw mogelijk gebouwd gaan worden. We moeten met zijn allen trots zijn op deze unieke samenwerking binnen Grave. Brabant Zorg, Brabant Wonen en de ambtelijke organisatie hebben een flinke klus geklaard.

In het najaar moet de schop de grond in.

Om de woorden van Mevr. Verhaak kon en durfde men niet omheen.

Bewoners, personeel en vrijwilligers bedankt voor jullie komst.


Door een storing in de computersystemen is er vandaag een noodkrant verschenen
en is het bericht nog niet opgenomen in de krant die vanmorgen in de bus lag.

Verslaggever Frank Houtappels was erg teleur(s)gesteld dat zijn bericht nu later verschijnt, gelukkig is er internet nog!

In Maaszicht gingen de kurken van de champanefles en genoot een groep van 60 bewoners en verzorgers/vrijwilligers van dit toepasselijk vocht. Vandaag was er een soesje bij de koffie.

Ter informatie is het bericht uit de Gelderlander met een foto van een applaudiserende publieke tribune door mij ter verspreiding aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *