Grave Lokaal

Het nieuwe Stadshart komt er ook!!!

Krijgt na Maaszicht ook de Hema het groene licht? Meer foto’s in het archief > Kultuurhuus.

In de wandelgangen werd gewacht op de behandeling van de plannen Bijl/Hofplein.

In een heel ver verleden hebben de gebroeders Schouten al plannen gehad om in de Scheerestraat een warenhuis te bouwen. De toenmalige bestuurders en ambtenaren zagen het toen niet zitten.

Gelukkig krijgen de nieuwe initiatiefnemers nu alle medewerking. De nieuwe Hema ontwikkelaars praten samen met de van der Horstgroep op donderdagavond al met nauw betrokkenen uit de Graafse samenleving.

Er wordt ook al druk uitgekeken naar een locatie voor een tijdelijke HEMA.

Mijn suggestie:

Tijdelijk op een gedeelte van de Lunette en het voormalige terrein van de St.Jozefschool/ULO tijdelijk inrichten als parkeerplaats voor langdurig parkeren omdat ook parkeren op het Wisseveld door bouw Nieuw Maaszicht lastiger wordt.

Mijn standpunt:

Omdat de naam Bijl/Hofplein mijn insziens niet de lading dekt van de belangrijkheid van dit project gebruik ik voortaan de naam Stadshart en ik geef ter overweging om deze naam over te nemen.

Omdat in het voorstel stond dat de stukken vertrouwelijk ter inzage liggen, inclusief de 19 punten van de besloten vergadering die door de raadsleden zijn aangedragen, ben ik er van uit gegaan dat hier alleen naar verwezen kan worden als de vertrouwelijkheid wordt opgeheven.

Omdat de raad dit besluit nooit genomen heeft ligt de vertrouwelijkheid nog steeds op dit document.

Hoe kunnen we waarborgen dat de 19 kaders die we vastgesteld hebben ook worden gerealiseerd in het uiteindelijke plan?

Bijv. de eis van de LPG dat de rooilijnen terugkomen?

Een tijdelijk vestiging van de HEMA kan, maar mag de ontwikkeling van de nieuwbouw niet frustreren. Hoe gaan we dat borgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *