Commentaar Opinie De Gelderlander; integriteit

Hij bedoelt het goed, maar manoeuvreert wat onhandig zullen we maar zeggen. Dinsdagavond had de Graafse raad slechts enkele minuten nodig om het integriteitsdebat van Jacques Leurs (ex-CDA) en de bijbehorende motie (mede ondertekend door PvdA en SP) van tafel te vegen. En een blind paard had dat natuurlijk zien aankomen, want er zat een dubbele bodem onder dat integriteitsdebat.

Natuurlijk wilde Leurs het over integriteit hebben. Maar tegelijk zag hij debat en motie als een aanloopje naar een discussie over raadslid Godfried Koevoets (LPG). Die zit met een civiel-rechterlijke uitspraak waarin hem gesommeerd wordt 120.000 euro terug te betalen aan het bedrijf waarvan hij aandeelhouder was. Diezelfde Koevoets beschuldigde alweer enige tijd geleden PvdA- wethouder Jacques van Geest van verduistering. Hij probeerde met een ingewikkeld woordenspelletje de lading nog wat te verzachten, maar het kwaaf was geschied. Bij Leurs en bij de PvdA.

En daar zit ‘m de kneep. Leurs had bokken en geiten moeten scheiden. Heb het over het een, maar laat geen mist over je bedoelingen ontstaan. Ook dat suggereert een gebrek aan integriteit. Aan het einde van de vergadering liet Leurs ook nog weten een onderzoek te zullen instellen naar het gedrag van enkele andere raadsleden. Namen noemde hij niet. En ook daar had -ie zijn mond beter kunnen houden, want zo rammelt het nog harder in de Graafse porseleinkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: