Samen daadwerkelijk vooruit komen.

Hilversumse wethouder gelooft in samenwerking gemeenten binnen GovUnited
Wethouder Karin Waters van Hilversum verwacht veel van de samenwerking van gemeenten binnen GovUnited. “Samen denken over vooruit komen en dat ook daadwerkelijk voor elkaar krijgen”, ziet zij als een belangrijk doel. Walters verwacht dat alle gemeenten snel flinke stappen kunnen maken met GovUnited.

Walters is wethouder van Sociale Zaken, Financiën en Personeel en Organisaties. Begin september 2007 trapte zij al het komende implementatietraject van de midofficesuite af tijdens de kickoffbijeenkomst in haar raadhuis. Zo optimistisch als ze toen was, is ze nog steeds. “We zijn als gemeenten inmiddels goed voorbereid”, meent ze. De komende maanden loopt GovUnited o.a. met Hilversum en een aantal andere gemeenten het gehele implementatietraject door, zodat alle zeventien gemeenten per 1 april gezamenlijk en goed geïnformeerd kunnen starten.

Voortvarend
Hilversum is als lid van GovUnited een van de zeventien gemeenten, die aan het volgende implementatietraject van de midofficesuite gaan beginnen. “Dankzij het voortraject met de pilotgemeenten en de begeleiding door GovUnited van de aanbesteding en de ontwikkeling kunnen wij nu voortvarend aan de slag”.

Slap aftreksel
Voordat zij wethouder werd, werkte zij dertien jaar lang als ICT-manager. De laatste vier jaar bij XS4ALL. “Alle dienstverlening ging daar via internet. Verkoop: site. Helpdesk: site. Ook klanten verwachten informatie op de site, die gaan niet bellen”. Walters vergelijkt die situatie met die bij de lokale overheid. “Bij gemeenten is de site vaak een slap aftreksel. We zetten wekelijks iets in de krant, maken er een PDF van en zetten dat online. En that’s it?”, verbaast zij zich.

Roer omgooien
De Hilversumse wethouder vindt het belangrijk om het roer om te gooien en om dit samen met GovUnited te doen. De ambitie van Hilversum is om klantvriendelijke dienstverlening te bieden aan haar burgers. Zowel aan de balie, telefoon als online. De Digitale Balie is op de onlangs vernieuwde site dan ook een belangrijke ingang. “Mede dankzij de samenwerking met GovUnited wordt deze online balie in de nabije toekomst sterk verbeterd en uitgebreid.”
De gemeente wil haar burgers en ondernemers ook online steeds beter van dienst zijn. “Maar we hebben er geen trek in om dit allemaal alleen uit te dokteren en te laten ontwikkelen. Vandaar dat we ons hebben aangesloten bij GovUnited.”

Mijn Speerpunt: veel betere samenwerking op ICT gebied in het Land van Cuijk en Maasduinen. Uden is ook lid van GovUnited.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: