Regionaal Veiligheidshuis Maas & Leijgraaf: samen sterk in veiligheid!


Een afvaardiging van 7 raadsleden van de Gemeente Grave brachten samen met de burgemeester, secretaris, griffier en CDA wethouder Harry Opsteegh een bezoek aan het Veiligheidshuis in Oss. Het RVM is een thuis waarin een groot aantal organisaties samenwerken rondom de thema’s Jeugd, Huiselijk geweld, Veelplegers en Nazorg voor ex-gedetineerden. Belangrijk doel: niet alleen straffen of straf voorkomen, maar ook naar achterliggende problemen kijken en zorgen dat iemand zijn of haar leven weer goed op de rit krijgt.

De Graafse cijfers van 2008:

Nazorg voor ex-gedetineerden: 14
Meerderjarige veelplegers: 4
Minderjarigen: 11
Huiselijk geweld: 21
Totaal: 51

Mijn speerpunt: Grave nog veiliger maken met bijv. Keurmerk Veilig enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: