Leurs: “enige luis in de pels”

CDA-raadslid Jacques Leurs zal tijdens de raadsvergadering van 3 februari reageren op het verzoek van zijn partij om zijn fractiezetel op te geven. “Tevens wil ik dan een debat voeren over de integriteit van raadsleden.”

Het CDA in Grave wil dat Leurs opstapt. Volgens zijn collega’s opereert de voormalige fractievoorzitter vaak te solistisch waardoor constructief samenwerken onmogelijk wordt. Hem is gevraagd uiterlijk 2 februari zijn besluit bekend te maken. Zijn collega-fractieleden waren onder meer ontstemd over de stemverklaring die Leurs aflegde toen de raad na het vertrek van de PVDA-wethouder Jacques van Geest besloot door te gaan met twee wethouders en niet met drie zoals Leurs voorstond.

“Toen heb ik gezegd; dit is niet goed voor het CDA. Hier worden we bij de verkiezingen op afgerekend.”

Leurs, die het besluit van het CDA-bestuur “teleurstellend en onverwacht” noemt, wil niet vooruitlopen op zijn reactie. “Maar ik ben voor vier jaar gekozen en ik heb de laatste dagen wel zo’n 30 steunbetuigingen ontvangen”, zoals “Jij bent hier de enige luis in de pels. Je moet blijven.” Leurs noemt het daarom “zeker een optie” dat hij zijn raadszetel blijft bezetten als onafhankelijk raadslid. hij blijft overigens gewoon CDA lid. “Want ik zie niet om in wrok.”

Bron: STADSKRANT GRAVE

Aanvulling: Het integriteitsdebat wil ik niet beperken tot raadsleden maar ook uitbreiden naar collegeleden en ambtelijke organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: