Architectenbureau Van Egeraat falliet.

Architectenbureau EEA van Erick van Egeraat is onverwacht failliet gegaan. Het Rotterdamse bureau, dat recentelijk in Oost-Europa grote opdrachten won, kwam in nood toen enkele projecten vanwege de recessie werden stilgelegd.
EEA telt 130 medewerkers en heeft kantoren in Rotterdam, Londen, Praag en Moskou. Het bureau werd in 1995 door Van Egeraat (52) gestart, nadat hij zich had losgemaakt van Mecanoo.

Kunstmatig eiland Rusland.
Een megaproject van EEA is de aanleg van een eilandengroep van 330 hectare voor de Olympische Winterspelen van 2014 in Rusland. De geschatte bouwkostenzijn ruim euro 4 mrd. Federation Island is de grootste opdracht ooit voor een Nederlandse architect.
Curator is Raymond de Bok in Rotterdam. Hij is sinds dinsdag druk doende ‘partners of partijen te vinden om EEA-projecten door te laten gaan’.

Goedgevuld orderboek.
Volgens De Bok beschikt EEA over een goed gevuld orderboek. Uitstel en vertraging van opgedragen projecten brak het bedrijf op. ‘Dan kun je als architect geen facturen meer versturen.’
Een van de projecten die EEA hoopt te redden, is de bouw van een universiteitsgebouw in Leipzig. Over de schulden van EEA doet De Bok geen mededelingen.
In Nederland ontwierp EEA onder meer The Rock in Mahler4 op de Amsterdamse Zuidas en het Stadskantoor in Grave. De internationale doorbraak kwam met het ontwerp voor het ING hoofdkantoor in Boedapest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: