De GelderlanderLaatste NieuwsVoorpagina

De Gelderlander: Raad van State kijkt naar “toezegging” oud-wethouder.

Raad van State kijkt naar ’toezegging’

oud-wethouder

De Raad van State gaat uitzoeken, of en in hoeverre oud-wethouder Eric Daandels een buurman van het asielzoekerscentrum(azc) de toezegging heeft gedaan dat hij recht heeft op een fors planschadebedrag.

De wethouder legde tijdens de rechtszaak in Den Haag onder ede een verklaring af en ontkende daarbij dat hij Velpenaar Ton Janssen heeft toegezegd dat die sowieso in aanmerking komt voor een planschadevergoeding.

,,Het enige dat ik heb gedaan, is hem er in een gesprek op wijzen dat burgers bij een voor hen ongunstig bestemmingsplan een planschadeprocedure kunnen beginnen”, aldus Daandels. Janssen herinnert zich het gesprek negen jaar geleden enigszins anders. ,,Tijdens dat gesprek probeerde hij mijn bezwaren te sussen. Daandels zei dat het azc er toch wel zou komen en dat bezwaar maken geen zin had. En omdat ik pal naast het azc woon, zou ik zeker in aanmerking komen voor een planschadevergoeding.” De Raad van State zal nu een knoop moeten doorhakken.

Volgens Grave maakt het niet veel uit of je zeshonderd asielzoekers achter je woning hebt, of zeshonderd militairen. Janssen is het daar niet mee eens en zegt dat de asielzoekers meer schreeuwen en ruzie maken dan soldaten. Om die reden is zijn woning door het azc meer in waarde gedaald dan wanneer er nog een kazerne had gezeten, meent de Velpenaar. De Raad van State zoekt ook uit of Janssen toch in aanmerking komt voor een vergoeding en of de oud-wethouder daartoe een ondubbelzinnige toezegging heeft gedaan.  De uitspraak volgt binnen enkele weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder