Frank Haans op Facebook: Een prachtige vondst!!

GRAVERMAAT: Onze Graafse archeoloog Frank Haans plaatste onderstaande vondst van een muur, die tot nu toe onbekend was, op zijn Facebookpagina.

Nadere uitleg.
Flinke gemetselde muren.
Hele diepte.

 

Een prachtige vondst!!! De archeologen onder leiding van archeoloog Johan van Kampen hebben bij de Oliestraat/Maaskade een stadsmuur gevonden die we niet kenden, een fase in de vestingstad historie die niet van de oude kaarten bekend is, buiten de ook gevonden 13de eeuwse gracht. Mogelijk dateert ie uit de late 15de eeuw. Echt vet dit! Uiteraard moet er nog verder gegraven worden en moeten ze het uitwerken, maar dit wordt een prachtige toevoeging aan de stadshistorie!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: