Kieswijzer no. 23: Leo de Vreede zocht op Google naar de achtergronden van de opvolger van Ben Peters. Aanvulling van mij uit de ARENA.

GraverMaat: Leo de Vreede zocht op Google naar de achtergronden van onze nieuwe bestuurder, die de plaats van Ben Peters inneemt.

Bovenstaande foto maakte ik tijdens een van de vele schorsingen bij de laatste raadsvergadering.

De CDA fractie en de wethouder overleggen na het onverwachte indienen van de motie Ben Litjens.

Deze motie leidde tot veel commotie in de raadszaal en daarbuiten.

Ter aanvulling plaats ik een artikel uit de ARENA dat ik op Google vond. Hij zei toen al dat hij niet graag aan de zijlijn staat.

Beste mensen,

Natuurlijk ben ik gaan googlen. Het is duidelijk dat hij in zijn carrière altijd een passant is geweest. Daarbij kwam ik onderstaand citaat tegen:

Directeur Lemmen vertrekt bij

Dar

NIJMEGEN – Theo Lemmen, algemeen directeur van Dar, vertrekt. Volgens een persbericht van dar stapt hij zelf op, omdat hij bij het bedrijf zijn eigen ambities niet genoeg kan waarmaken. .

Dar is een prachtig bedrijf met een mooie toekomst”, aldus Lemmen. “In Nederland gaat de komende jaren nog veel gebeuren op het gebied van huishoudelijke afvalinzameling.”

Zelf heeft Lemmen de ambitie directer bij de commercie betrokken te blijven en ziet daarom zijn toekomst meer in bedrijven, die hoofdzakelijk commerciële klanten bedienen.

Lemmen zal eerst een tijdelijke opvolger krijgen. Hij heeft nog geen nieuwe baan gevonden, maar mikt op een directeurschap bij een bedrijf dat groter is dan Dar.

Reactie Leo de Vreede op het accepteren van een wethouderspost in Grave.

Met deze ambitie genoegen nemen met een wethouderschap in Grave lijkt mij een tegenvaller of een getuigenis van een hoge opofferingsgezindheid.

> Ter info:

> https://www.gelderlander.nl/grave/theo-lemmen-volgt-ben-peters-op-als-wethouder-in-grave~a3b30057/
>

Theo Lemmen van VVD Grave

‘Ik sta niet graag aan de zijlijn met mijn grote mond’

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Theo Lemmen
Leeftijd: 57
Burgerlijke staat: Samenwonend
Woonplaats: Escharen
Beroep: Interim manager
Hobby’s: Kamperen, wandelen, golf, lezen, koken
Politieke partij: VVD
Favoriete landelijke politicus: Mark Rutte, met opgewekte goedlachse opgeruimdheid heeft hij voor Nederland veel betekend en nog

1. Eerdere politieke ervaring?
Ruim 40 jaar lid van VVD, was voorzitter VVD Nijmegen, en 30 jaar geleden vice-voorzitter van VVD Rosmalen

2. Hoe kijk je aan tegen de Graafse politiek in de afgelopen 4 jaar?
Ik woon pas anderhalf in Escharen, voorheen in Nijmegen. Ik heb kennisgenomen van de enorme inspanningen die het college, en zeker ook de VVD wethouder Joon gedaan hebben, om de financiën weer op orde te krijgen, hetgeen gelukt is. Ook zie ik de geweldige kracht van de historie van Grave, die steeds beter wordt ingezet. Graag hoop ik een steentje bij te gaan dragen om Grave ook de komende jaren ‘op de rails’ te houden.

3. Politieke interessegebieden?
Gelet op mijn achtergrond, binnen de afval- en recyclewereld, is duurzaamheid en de circulaire economie een belangrijk speerpunt. Daarnaast infrastructuur en algemene economie.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Ik ben graag actief in verschillende rollen. Ben vorig jaar gestopt als voorzitter van de ijshockeyclub in Nijmegen, om ruimte te maken om dichterbij huis iets te mogen betekenen. Ik sta niet graag aan de zijlijn met mijn grote mond.

5. Waarom ben je kandidaat voor de VVD?
Het liberale gedachtengoed heb ik ruim 40 jaar geleden omarmd. Daarbij ben ik een VVD’er met een flinke dosis sociaal democratie, in de volksmond ook wel een linksere VVD’er. Ik ben trots op wat de VVD in de regering van de afgelopen jaren heeft gepresteerd in een slechte economie. Daarnaast heeft de VVD ook in Grave een prestatie van wereldformaat neergezet.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Grave bereikt hebben?
Over 4 jaar moet er een ei gelegd zijn over het vraagstuk van de herindeling. Voor alle varianten zijn er goede argumenten. Mijn mening is, dat groter niet altijd beter hoeft te zijn. Aan de andere kant moet het wel werkbaar en betaalbaar blijven. Tegelijkertijd ben ik huiverig voor een (nog) grotere afstand tussen politiek en inwoners.
Ik wil me gaan inzetten voor een duurzaam Grave, waarbij energie opwekking, zowel gas als elektriciteit een speerpunt vormen. Ook de openbare ruimte en de inzameling van grondstoffen zou ik graag verder willen optimaliseren. Tenslotte zou ik graag meer inwoners willen betrekken bij de onderwerpen die belangrijk zijn, en de meeste onderwerpen zijn dat.

7. Motto/lijfspreuk?
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. En: stel niet uit tot morgen, wat je vandaag een ander kunt laten doe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: