Dossier samenwerking Land van CuijkLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Kieswijzer no. 11: Louis Sparidans reageert op de antwoorden van de burgemeester en het college op CDA vragen.

Een onvergeeflijke fout van onze burgemeester..

Grave zit goed in de problemen. De meerderheid van de gemeenteraad (LPG, VVD en Keerpunt 2010) heeft unaniem besloten dat Grave FEITELIJK pas in 2026 kan aansluiten bij één Land van Cuijk en NIET eerder.

Onze twee wethouders, Anja Henisch en Rick Joosten, zijn de twee steunpilaren van de LPG, dus reken er maar op dat het nog eens vier jaar lang EXTRA aantobben blijft.

Grave mist volledig een daadkrachtig bestuur en ook de financiën zitten op het randje, Dat weten we intussen allemaal. De burgemeester heeft weliswaar de belangrijkste taak om een goed proces over de bestuurlijke toekomst van Grave naar behoren te begeleiden, maar heeft het in dezen VOLLEDIG laten afweten. Hij deelt zijn mening alleen met zijn vrouw, heeft hij bij herhaling laten weten. Daar helpt geen moedertje lief aan. Partijen als LPG, VVD en Keerpunt hebben daardoor ‘vrij spel’.

De andere VIER gemeenten binnen het Land van Cuijk waren wijzer. Boxmeer, Cuijk, Sint- Tunnis en Mill kozen per 1 januari 2022 al voor eenwording, een robuust gemeentebestuur, een gezonde financiële uitgangspositie en een gekwalificeerd ambtenarenapparaat.

In Grave gaven in november VORIG jaar eveneens bijna 1200 mensen aan om ook hier een volksraadpleging te houden, maar deze wens werd door de Raad onmiddellijk op een botte manier van tafel geveegd. Tóen kon het nog, nú is het te laat.

Intussen heeft het CDA hierover ook nog vragen gesteld aan de burgemeester en het college, die inmiddels met een ‘jantje van leiden’ zijn beantwoord. Dit lijkt bijna op onbekwaamheid.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *