Dossier samenwerking Land van CuijkLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Kieswijzer 8: Brief aan de commissaris van de Koning. Verzoek om in te grijpen.

GraverMaat: De heren Wil Baaijens, Hans Satter, Louis Sparidans en Leo de Vreede hebben gezamenlijk een brief geschreven aan de Commissaris van de Koning.

In de uitzonderlijke brief verzoeken zij om in te grijpen.

In de carnavalsoptocht liep een groep mee met deze zeer toepasselijke tekst. 

Brief aan de commissaris van de Koning

Verzoek om in te grijpen.

Aan de commissaris van de koning in Noord Brabant, de heer Van de Donk

Geachte heer commissaris.

Wij nemen aan dat u op de hoogte bent van de besluiteloosheid van de drie bestuursorganen van de gemeente Grave inzake de herindeling Land van Cuijk. Wij besparen u daarom onze visie daarop. Duidelijk is inmiddels dat Grave te laat is om mee te doen met het herindelingsontwerp voor 4 gemeenten in het Lands van Cuijk. Dat zou voor de inwoners en de ondernemers een regelrechte ramp betekenen. Het zal de zogenaamd zelfstandig blijvende gemeente ontbreken aan deskundigheid en bestuurskracht om de gemeente adequaat te besturen. De huidige benarde en financiële toestand waarbij alle sturing ontbreekt is daarvan nu al een uitvloeisel.

Ingrijpen van buitenaf om Grave zo spoedig mogelijk onderdeel van de nieuwe gemeente Land van Cuijk te laten zijn is daarom noodzakelijk en u lijkt ons daarvoor de aangewezen functionaris en persoon.

Wij verzoeken u dringend en spoedig het
initiatief te nemen. 26 maart nemen 4 gemeenten het besluit het ontwerp herindelingsplan voor 4 gemeenten ter visie te leggen. Dat zou voor 5 gemeenten moeten zijn.
Natuurlijk zijn wij graag bereid ons verzoek nader toe te lichten.

Met vriendelijke groeten,
Wil Baaijens
Hans Satter
Louis Sparidans
Leo de Vreede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *