De GelderlanderDossier samenwerking Land van CuijkKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

De Gelderlander: Keerpuntoprichter stapt op vanwege “eigenzinnig gedrag” van zijn raadslid.

GraverMaat: De Gelderlander plaatste het onderstaande bericht op hun website en in de papieren en digitale versie.

Keerpuntoprichter stapt op

vanwege ‘eigenzinnige gedrag’

van zijn raadslid.

Jacques Leurs Foto Theo Peeters

JACQUES LEURS FOTO THEO PEETERS
Jacques Leurs, voorzitter en oprichter van de Graafse partij Keerpunt 2010, stapt met onmiddellijke ingang op. Dat heeft hij dinsdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering beslist.

‘Ik heb besloten om mijn voorzitterschap van Keerpunt 2010, zwaar teleur(s)gesteld in het gedrag van Ben Litjens, met onmiddellijke ingang neer te leggen. Ik moet wel zeggen met bloedend hart, nu ik al mijn ziel en zaligheid in deze partij heb gestoken.’

Litjens, het enige raadslid namens Keerpunt in de raad van Grave, stemde dinsdagavond voor een volksraadpleging op 14 mei. Zijn eigen plan.

‘Op de publieke tribune las ik de motie voor het eerst. Het eigenzinnige gedrag van Ben heeft mij tot bovenstaand besluit gebracht’, zegt Jacques Leurs. Hij zegt ook dat een raadslid zelfstandig beslissingen mag maken, maar ‘ik meen dat mijn positie volledig overbodig geworden is’.

Litjens weerspreekt het eigenzinnige gedrag waarvan Leurs hem beticht.

,,De motie is in overeenstemming gemaakt met de leden van Keerpunt”, zegt Litjens. ,,,Maar het klopt inderdaad dat ik de tekst niet aan Leurs heb laten lezen. Ik wilde niet dat het naar buiten kwam vóór de raadsvergadering. Dat Jacques kwaad is, kan ik niet helpen.”

Wat er met Keerpunt 2010 gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Journalist Herman Wissink in de digitale krant.

Jacques Leurs, voorzitter en oprichter van de Graafse partij Keerpunt 2010 stapt met onmiddellijke ingang op. Dat heeft hij dinsdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering besloten.  ‘Ik heb vanavond besloten om mijn voorzitterschap van Keerpunt 2010, zwaar teleur(s)gesteld in het gedrag van Ben Litjens, met onmiddellijke ingang neer te leggen’, is de eerste reactie van Leurs.

Litjens, het enige raadslid namens Keerpunt in de raad van Grave, stemde dinsdagavond voor een volksraadpleging op 14 mei. Daarmee bestaat de kans dat Grave te laat is om zich aan te sluiten bij Land van Cuijk in oprichting. De fusiegemeente van Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert moet op 1 januari 2022 een feit zijn.

Ben’s Hoge hoed

‘De LPG en VVD ondersteunden de motie uit Ben’s hoge hoed. Op de publieke tribune las ik de motie voor het eerst. Het eigenzinnige gedrag van Ben van vanavond heeft mij tot bovenstaand besluit gebracht.’

Leurs op Facebook over dinsdagavond: ‘Toen we naar buiten gingen kwamen we in een regenbui terecht; een bezoeker van de publieke tribune zei:”Zelfs de Graafse Hemel huilt”.

Toekomst

Leurs komt later op de dag met een volledige verklaring.  ‘Bij de Kamer van Koophandel laat ik me uitschrijven als voorzitter van de door mij opgerichte partij.’

Hoe het verder moet met Keerpunt 2010. ,,Ik kan geen algemene ledenvergadering bijeenroepen als ik geen voorzitter meer ben. Het is aan het nieuwe bestuur van Keerpunt om het te hebben over de toekomst van de partij”, zei Leurs woensdagochtend. Uit wie het bestuur van Keerpunt 2020 nu bestaat is nog onduidelijk.

P.S. Mijn aanvulling:

Ben Litjens is de penningmeester en Theo Janssen is de secretaris. Het bestuur bestond uit deze drie leden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *