Dossier samenwerking Land van CuijkKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneUit mijn archiefVoorpagina

Website bezoek update: Meer dan 4.500 bezoekers in 7 dagen. Facebookberichten.

GraverMaat: Sinds de uitslag van de burgerpeiling in Mill openbaar is plaats ik alle berichten over de gebeurtenissen in de Graafse politiek.

Zojuist heb ik naar de “kijkcijfers” gekeken en zag ik dat er in 7 dagen meer dan 4500 bezoekers langs zijn gekomen.

Na het Breaking-Nieuws van de coalitiepartijen CDA en LPG liepen de dagelijkse “kijkcijfers” op naar 800 bezoekers per dag.

De Gelderlander vulde zelfs een hele pagina met “Hoe nu verder?” Met een “verscheurde” foto van mij waarop de coalitiepartijen en wethouders zichtbaar waren.

Ook op Facebook verschenen veel berichten.

Een kleine bloemlezing:

Mari Michels

Beter ten halve gekeerd dan geheel verdwaald, of zoiets. Laten we liever allen de schouders er onder zetten en tot een gezamenlijke gemeente komen. Om de vele problemen beter het hoofd te bieden. Ik denk hierbij vooral aan het sociaal domein. Maar zo zullen er nog wel meer zijn. Maar dat is mijn stokpaardje.

Geert-Jan Derks

De trein dendert voort. Om nog aan te sluiten is het noodzaak om vóór 1 februari de beslissing te nemen. anders moet je via de minister gaan vragen om toegevoegd te worden. Vóór 1 februari besluiten dan houd je regie, daarna ligt de regie in den Haag. En dat moet je zeker niet willen.

Rob Slinkert

Het heeft even geduurd maar het verstand is nu langzaam ingedaald (hopen we) 😉

Robert Hermens

Zo ist Geert-Jan Derks ik zou je een burgerinitiatief voorstellen en massaal stemmen van de burgers gaan ophalen!

Tom Schouten

De verdeeldheid onder Gravenaren is hevig bij het vormen van een mening:
Of verder samen te gaan werken in het Land van Cuijk (verder als dat we nu al doen)
Of terug naar volledige zelfstandigheid.

Die verdeeldheid was twee jaar geleden natuurlijk al wel duidelijk. Twee jaar geleden koos namelijk 43% voor een zelfstandige Gemeente Grave. Dat is best veel en gewaagd want dan krijg je bestuurlijk veel voor je kiezen. Om het bestuurlijk mogelijk te maken werd er al samengewerkt met Cuijk en Mill.

Vanuit mijn werk weet ik al sinds 1979 dat ik aan samenwerken altijd veel te danken heb gehad. Daarom koos ik twee jaar geleden voor het standpunt van de Graafse D66. Een vergaande samenwerking leek mij onontkoombaar. Ik maak er geen geheim van.

Voor de ambtenaren die momenteel voor ons het werk doen moet de huidige patstelling toch ook veel spanning geven, lijkt mij. Maar ik kan het begrijpen als ze een veilige keus maken voor het Land van Cuijk.

Het is nu aan onze raadsleden om het op te lossen.

Mari Michels

Helemaal eens met je opmerkingen. Vind ook Grave  een prachtige stad, maar zelfstandig blijven in deze turbulente tijd lijkt mij een gepasseerd station. Ik pleit daar ook al enkele jaren voor. Vooral gebasseerd op mijn werk voor sociaal domein. Wonen, Zorg en Welzijn.

(Bekende Gravin; echtgenote oud-raadslid)

Er wordt, naar mijn mening, te weinig uitleg gegeven over de voor en nadelen van samen gaan of niet. Ik ben maar een leek, maar ik schrok ervan toen ik enig uitleg kreeg over de voor en nadelen. Ik ben bang dat ik niet de enige ben !!!!!??

Ruben Haazen

Mooi verwoord Tom, ik sluit me bij jouw opmerkingen aan.

Alleen kostentechnisch gezien is het al niet meer verantwoord zelfstandig te blijven. Als er straks een compleet eigen ambtenarenapparaat opgetuigd moet gaan worden zullen alle burgers dat uiteindelijk in hun portemonnee gaan voelen. Tegen die tijd zou de verdeeldheid nog eens tegen het licht gehouden moeten worden.

De tijd dringt, als men tenminste de regie in eigen hand wil houden.

Arnold van Zoest

Ik woon niet in het mooie Grave maar in de Gemeente Beuningen. Maar heb hier vorige week ervaren dat sommige zaken een kleine gemeente boven het hoofd groeien met name juridisch. Er is juridisch zoveel geregeld o.a. te bescherming van de burgers én de burgers weten steeds beter deze regels te gebruiken, dat een gemeente van de grootte als Beuningen het niet meer aan kan. Dus zal dat ook voor Grave gelden waarschijnlijk.

Frank Haans

Precies zsm aansluiten zodat je nog invloed kunt uitoefenen. Er is vanuit de Graafse ervaring met cultuurhistorie, ruimtelijke kwaliteit en toerisme voldoende in te brengen, waar de anderen nog niet zo’n goede reputatie in hebben. Het gehele land van Cuijk kent zoveel kwaliteit dat een zorgvuldige omgang gewenst is.

Quirijn van de Berk

Je haalt me de woorden uit de mond, Tom. Ook ik ben ervan overtuigd dat zaken slim, in een groter licht, efficiënter en duurzamer organiseren totaal iets anders is dan hart hebben voor Grave.

De rood-gele das mag ook na het nemen van verstandige beslissingen door de raad gewoon nog om ?! Wens ze wijsheid ?!

Jacques Leurs

Ik doe vanavond de rood-gele das om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *