Grave PolitiekKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Behoud de GVV’57 kantine voor gemeenschap van Grave West.

GraverMaat: onze fractievoorzitter kreeg vanmiddag per mail het verzoek om de petitie te ondersteunen.

Via onze website en mijn Facebookpagina vraag ik u aandacht voor dit burgerinitiatief.

De foto boven dit artikel is genomen van de bouw van het voormalig DNW gebouw in Grave West. Dit gebouw was de voorloper van de Westhoek. De bouw van dit gebouw heb ik van dichtbij meegemaakt. Ik was bestuurslid van de Stichting Gemeenschaps Accomodaties; SGA.

Met bewoners uit wijken De Zittert – Rode Dorp – Blauwe Dorp en de Mars willen wij bij de gemeente Grave pleiten voor behoud van de GVV’57 kantine. Deze kantine zou perfect als wijk- en ontmoetingscentrum kunnen dienen voor alle bewoners van Grave West. Kerndemocratie bevorderend, centraal gelegen, goed bereikbaar en laagdrempelig.

Initiatief vanuit bewoners Grave West

Beste bewoners van wijken De Zittert – Rode Dorp – Blauwe Dorp en de Mars.

Als mede wijkbewoners  zouden wij graag uw mening willen vragen.

Al diverse jaren kampt Grave West met het probleem geen accommodatie te hebben waar b.v. bewoners, jeugd, ouderen en wijkraad bij elkaar kunnen komen binnen gepaste afstand.

Het sluiten van het gemeenschapshuis Westhoek en de dreigende afstoting van de GVV’57 sportaccommodatie met zijn kantine zet onze wijk op grote achterstand t.o.v. alle ander wijken in onze gemeente.

Dit terwijl onze wijk de tweede grootste wijk van Grave is. 

De leefbaarheid, door het gemis van een wijkcentrum wordt hierdoor ernstig aangetast.

De wijkbewoners zijn hierdoor een laagdrempelige accommodatie voor laagdrempelige wijkactiviteiten kwijtgeraakt en zal het voor bewoners die ieder vorm van wijkactiviteiten (vrijwilligers) bevorderen/stimuleren het nog moeilijker maken leven in de wijkbrouwerij te brengen. 

Toch een belangrijk punt als je wilt praten over kerndemocratie.

Na het goedkeuren van het EGS- Sportpark- project door de raad komt er echter weer een mogelijkheid om te kunnen beschikken over een volwaardig wijkcentrum plus een activiteitenterrein vrij ten gunste van de wijken van Grave West. 

Wij denken dan aan een nieuw opzet van de GVV’57 accommodatie binnen onze wijk, waarbij ook sociale of betaalbare woningbouw voor starters en/of jonge gezinnen mogelijk moet zijn.

Met uw steunbetuiging, door het zetten van een handtekening, hopen wij een krachtig burgerinitiatief bij de raad te kunnen indienen om gehoor te krijgen voor onze belangen die passen binnen de door onze politiek zo aangeprezen normen van burgerparticipatie. 

Samen zijn wij de wijk… uw mening telt.

Wij rekenen op u.

 

Met vriendelijke groet  

Uw mede wijkbewoners

P.S. De onderstaande link opent de tekst van het burgerinitiatief

 https://www.petities.nl/petitions/behoud-de-gvv-57-kantine-voor-gemeenschap-van-grave-west?locale=nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *