De GelderlanderDossier samenwerking Land van CuijkGrave LokaalKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

De Gelderlander: Grave zelfstandig?

GraverMaat: In Grave stelt de Gelderlander de vraag of Grave kiest voor zelfstandigheid. Het CDA gaat een cruciale rol spelen in de beslissing rond de bestuurlijke toekomst van Grave .

In Grave is de positie van het CDA cruciaal. Wat wil de partij eigenlijk? Samengaan of zelfstandig blijven? Ze volgen alle gebeurtenissen rondom de fusie van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis tot één Land van Cuijk, maar hebben nog geen beslissing genomen. Terwijl andere partijen in de gemeenteraad zich wel al uitgesproken hebben.

In Grave regeert het CDA samen met de LPG -de Lokale Partij Grave.

Deze partij wilde tot voor kort een gemeentelijke fusie, maar dan alleen met Cuijk en Mill. Daar kunnen ze sinds maandag een streep door zetten. Er blijft dus één optie over: zelfstandig blijven. Als het CDA het hiermee eens is, komt er een meerderheid voor een zelfstandige gemeente Grave.

Het CDA kan ook besluiten om met de oppositie mee te gaan. De partijen D66, VPGrave en Liberaal Land van Cuijk willen het liefst samengaan met het Land van Cuijk, maar: ze zijn in de minderheid.

Komt daar verandering in? Twee weken geleden zijn ze een handtekeningenactie gestart voor een opiniepeiling onder de inwoners van Grave, met de bedoeling hier aankomende dinsdag (bij de raadsvergadering) op terug te komen.

Of er een opiniepeiling komt is nog niet duidelijk. Dat ligt eigenlijk ook aan het CDA. Al moeten wel eerst de handtekeningen binnen zijn.

Over de huidige tussenstand laat de organisatie weinig los. ,,We zijn niet ontevreden over de opkomst, maar we zijn ook nog volop bezig”, zegt organisator Erik van Ouwelant (D66).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *