GRAVELaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Stap dichterbij digitale welkomstborden in de kerkdorpen van Grave.

Ondanks de zomerperiode gaat de stichting Gericht Voor Elkaar, welke digitale borden in de kerkdorpen van de gemeente Grave wenst te realiseren, volop door met de werkzaamheden. Waar ze eind vorig jaar nog een bedrag vanuit het fonds maatschappelijke projecten van de Rabobank toegezegd kregen, is het ze deze zomervakantie gelukt om de andere benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen om te kunnen beginnen met het doen van de aankopen en eerste werkzaamheden.

De stichting Gericht Voor Elkaar, afgekort GVE (eerste letter van elk dorp), is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het opstellen van een businessplan en financiële prognose, verkrijgen van toestemming vanuit de gemeente en het vinden van draagvlak onder de bevolking. “Na een relatief lange periode van gesprekken voeren, toetsen en aanpassingen maken hebben we als stichting, bestaande uit een vrijwilliger uit elk kerkdorp, een businessplan opgeleverd waarmee we op zoek zijn gegaan naar financiële middelen”, aldus de voorzitter van de stichting Jochem Jacobs. “We hebben het zeker niet altijd even makkelijk gehad en hebben er zeker wel voor moeten knokken, maar deze nieuwe mijlpaal geeft ons wel weer de energie om door te zetten”.

Om de digitale welkomstborden te kunnen financieren heeft de stichting Gericht Voor Elkaar, naast de bijdrages vanuit het fonds maatschappelijke projecten en de dorpsraden, een leaseovereenkomst gesloten met de Rabobank voor een periode van 3 jaar waarin ze het leasebedrag kunnen aflossen. Door verenigingen en stichtingen gratis van de digitale schermen gebruik te laten maken om hun activiteiten op te presenteren en te promoten zullen bedrijven en adverteerders ook de ruimte geboden worden om tegen betaling een advertentie op de 9 digitale schermen (3 per dorp) hun bedrijf of producten te promoten. “We hebben goed nagedacht over het plaatsen van advertenties en zijn van mening dat dit mogelijk moet zijn, maar het genereren van inkomsten is niet het primaire doel. We houden een verhouding aan van 2:1 waarbij er minimaal 2 activiteiten sociaal en of maatschappelijk moeten worden getoond voor er een advertentie in beeld mag komen. Daarnaast zijn we van mening dat de kosten voor advertenties door iedereen te betalen moet zijn. Het moet mogelijk zijn voor lokale ondernemers om gebruik te maken van de borden. We hebben als stichting prijs opvragen gedaan en op basis waarvan we een tarief bepaald hebben voor de plaatsing van een advertentie. Deze prijzen zitten onder de marktprijzen van commerciele partijen in de hele regio. We hoeven als stichting immers geen winst te maken. Bij ons staat voorop dat deze borden bedoeld zijn en ook gebruikt moeten kunnen worden door de lokale gemeenschap”, aldus de heer Jacobs.
De verwachting van de stichting is dat na het doen van de aankopen, wat ze voor het eind van de zomer trachten te doen, de borden eind van het jaar geleverd worden. In de tussentijd worden de vergunningen aangevraagd en andere activiteiten uitgevoerd om uiteindelijk aan het begin van het jaar 2020 de borden in gebruik te kunnen gaan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *