Grave LokaalLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

WIJ, GRAVE 1: Moderne uithangborden op Historisch Stadhuis zijn twee “vlaggen op een modderschuit”.

Dankzij de Facebookpagina van onze Echte Gravenaar PeterLinders zijn beide omstreden borden van het Infopunt Zuidwaterlinie nu duidelijk in beeld. Op Facebook krijgen de “eigentijdse” borden weinig bijval. Een trendbreuk schreef iemand.
Ingezoomd.
Hoog op de muur op het Torenplein.

GraverMaat: Geïnspireerd  door het koningsdagmotto van Amersfoort start ik nu de berichten over Grave onder deze mooie noemer. Ook kritische berichten plaats ik onder deze noemer want oud-burgemeester Piet Zelissen zei eens deze historische woorden: “wrijving geeft glans!”.

Hans Huizing plaatste op Facebook het volgende bericht waarmee ik het van harte eens ben. Het is als een “vlag op een modderschuit” zegt een spreekwoord. Betekenis: iets, dat in het geheel niet bij elkaar past.

Na de restauratie van onze panden en  gevels van Echte Bakker de Snip in de Rogstraat mocht er op het antieke uithangbord geen afbeelding van het vliegtuig De Snip op. De toenmalige welstandscommissie keurde dat af. Te modern. De vogel moest er op geschilderd worden.

Ik stel graag het handgesmede uithangbord ter beschikking om het op een geschikte plaats te bevestigen met de informatie over de Zuidwaterlinie enz.

Hans Huizing op Facebook:

Dat men in Grave trots is op de historische uitstraling van ons vestingstadje acht ik meer dan terecht, maar plaatst dan niet van die debiel (webmaster: idioot) grote borden op de voorgevel van het voormalig stadhuis. Slaat esthetisch gezien echt helemaal nergens op. Benieuwd welke malloot (webmaster: iemand die zich dwaas aanstelt) dit op zijn geweten heeft…

Frank Haans reageerde op Facebook:

Even voor de duidelijkheid mensen. Dat bord heeft het logo van de Zuiderwaterlinie, is dus niet een “verkeerd Graafs logo”.

In het stadhuis is naast het toeristisch infopunt ook het infopunt Zuiderwaterlinie gevestigd.

Niks mis mee, maar vreemd is dat de gemeente hierbij niet de gebruikelijke procedure volgt en het plaatsen van borden/reclame aanvraagt en voorlegt, wat ze net als ondernemers ook verplicht zijn.

Ik zit in die commissie en het is niet aan ons voorgelegd, maar gewoon gemonteerd zonder aanvraag!

BRABANT INVESTEERT IN ZUIDERWATERLINIE

De komende jaren investeert de Provincie Noord-Brabant ruim €2 miljoen in 19 projecten binnen de Zuiderwaterlinie. De projecten moeten de linie als samenhangend geheel verder versterken.

Sleutelproject voor Grave: aandacht voor de cultuurhistorische waarden bij aanleg N324. (Er is een infopunt in het Historisch Stadhuis op de tweede etage.)

Suggestie: plaats de huidige borden van het Historisch Stadhuis bij de toevalswegen van Grave en een authentiek uithangbord aan het Historisch Stadhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *