Start bouw “Prinsenstal” voorjaar van 2019.

Bouw Start bouw Prinsenstal ‘voorjaar van 2019’

Het houdt veel inwoners van Grave bezig: wanneer gaat er iets gebeuren met het voormalige verzorgingshuis Maaszicht? Krijgen we een tweede Arsenaal dat jaren achtereen leegstaat? Arno van Tilburg, directeur Stam & De Koning erkent dat het na de aankondiging van de aankoop van ‘Maaszicht’ in Grave en de publicatie van de eerste tekeningen, lang stil is gebleven

Van Tilburg: “We hebben met ingewikkelde procedures te maken gehad van bodemverontreiniging tot aan de waterschappen. Maar het ontwerpplan is vorige week voorgelegd aan de welstandcommissie en met applaus ontvangen. 800 mensen toonden belangstelling. Nog voor Sinterklaas krijgen zij een nieuwsbrief.” De hele locatie heet Prinsenstal. Het kent twee eigenaren. Woningstichting Mooiland ontwikkelt sociale huurwoningen aan de Maaszijde. Stam & De koning ontwikkelt de rest. De panden aan de Brugstraat worden gesloopt en alles onder de rode pannen (De Wijnberg, klooster en kapel; red.) worden als eerste gerenoveerd; de verzorgingsflat wordt, als laatste onderdeel, ‘getopt’ en verder opgeknapt. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de Visie op de Vesting het kader is om beide plannen aan te toetsen. Met de projectontwikkelaar is al wel een zogenaamde ‘anterieure exploitatieovereenkomst’ gesloten. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de ambtelijke uren, parkeren, programma en het openbaar gebied. Van Tilburg: “Stedenbouwkundige Hangelbroek van West8, verantwoordelijk voor de vestingvisie, heeft getekend en meegewerkt aan de detaillering van het plan. Het wordt nog mooier dan eerder gepresenteerd.” Hij vervolgt: “De asbestsanering is klaar, de sloop Brugstraat kan na april beginnen.” De gemeente denkt dat de start van de bouw in het voorjaar van 2019 begint: “Afhankelijk van het krijgen van de juiste vergunningen. Eerder is niet mogelijk vanwege regelgeving van het waterschap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: