Ook Cuijk wil onderzoek naar alle ambtenaren onder een dak.

Jacques Leurs:

Misschien ligt de oplossing wel in Grave? Bovenstaand Stadskantoor heeft al geruime tijd een lege vleugel. Het BHIC heeft het pand al verlaten. Misschien wil de Woonmaatschappij naar het Arsenaal verhuizen? Of kunnen we alle ambtenaren in het (verbouwde) Arsenaal herbergen?

De Gelderlander schrijft: Ook Cuijk is voor een onderzoek naar huisvesting van alle ambtenaren van de samenwerkende gemeenten Cuijk, Grave en Mill onder één dak.

Raad Mill

Vorige week gaf de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert – unaniem – al aan voorstander te zijn van het op dezelfde plek onderbrengen van alle, ruim vierhonderd ambtenaren.  De gemeenteraad van Grave heeft zich hierover nog niet uitgesproken. De gemeenten Cuijk, Grave en Mill werken sinds begin 2014 ambtelijk samen vanuit de eigen gemeentehuizen.

Ambtenaren niet meer laten pendelen tussen de drie gemeentehuizen moet een besparing opleveren van een half miljoen euro. 250.000 euro voor Cuijk en elk 125.000 euro voor Grave en Mill, blijkt uit een eerste raming.

Publieksbalie

Mocht het ervan komen, dan moet er per gemeente, vinden de voorstanders, wel ‘een publieksbalie’ komen. In Mill zou die in cultureel centrum Myllesweerd kunnen komen. In het gemeentehuis van Mill ziet het Millse CDA al kansen voor appartementen voor jong en oud en kantoorruimte.

Tegenstanders van alle ambtenaren onder één dak, zoals D66 in Cuijk, vinden dat beter alle energie gestoken kan worden in één grote gemeente Land van Cuijk, met ook Boxmeer en Sint Anthonis. Mariëlle van Zuilen: ,,Anders krijg je straks twee verhuizingen binnen een paar jaar.’’

De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar ziet alle ambtenaren van de CGM-gemeenten op dezelfde plek als ‘een uitdaging, te mooi om niet aan te gaan’. ,,Maar heeft Cuijk op dit moment zo’n groot gebouw? Nee, dat niet.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: