De GelderlanderLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Mijn zwager Ton van Elk de Freese luidt de noodklok.

JVC Cuijk luidt de noodklok

JVC Cuijk kampt met een groot vrijwilligersprobleem. Aan de vooravond van de algemene ledenvergadering (vanavond) luidt voorzitter Ton van Elk de Freese de noodklok. Volgens hem komt de voetbalvereniging veertig tot vijftig vrijwilligers tekort.

Het voortbestaan van de voetbalclub komt niet direct in gevaar. ,,Wel komt er te veel druk op de huidige bestuursleden en commissieleden”, zegt Van Elk de Freese. ,,Er zijn mensen die naast een baan twintig à dertig uur in de club steken, op langere termijn is dat niet vol te houden. Het woord vereniging zegt het al, dat betekent dat je met zijn allen iets opbouwt. Dat gevoel moet terugkeren.”

JVC heeft bijvoorbeeld een tekort aan stewards bij wedstrijden van het eerste elftal, toernooien kunnen niet worden ontplooid en er worden op dit moment geen nieuwe sponsors benaderd, want daar zijn geen mensen voor.

Van Elk de Freese noemt terugdringen van de vrijwilligerstekort daarom zijn grootste speerpunt de komende twee jaar, zolang zijn termijn als voorzitter nog loopt. ,,Belangrijk werk blijft liggen, bepaalde commissies vergrijzen. We hebben de regeling dat iemand die geen vrijwilligerswerk doet 50 euro extra aan contributie betaalt, maar zo’n regeling zou eigenlijk niet noodzakelijk moeten zijn.”

De club, met zo’n 580 spelende leden, heeft de afgelopen jaren op andere terreinen wel een inhaalslag gemaakt. ,,De financiën zijn een heel eind op orde, er lopen gesprekken om samen te werken met andere clubs en het gat tussen het hoogst spelende team (derde divisie, red) en de rest van de vereniging is verkleind. Het vrijwilligersprobleem is natuurlijk iets wat bij meer verenigingen speelt.”

Voor het bestuur zijn wel twee nieuwe kandidaten gevonden. Werner Branje en Eric van Oudenhoven stoppen. Leonie Ceelen en Maurits de Boer worden vanavond tijdens de ledenvergadering voorgedragen, daarnaast is Jacques Arts herkiesbaar als penningmeester.

Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *