Laren en Blaricum willen naar Utrecht.

De fusiedrift van de provincie Noord-Holland doet Laren en Blaricum nu openlijk lonken naar de provincie Utrecht. Gisterenavond nam Blaricum een motie aan die het college opdraagt een verzoek in te dienen bij de minister van Binnenlandse Zaken om toegevoegd te worden. Diezelfde motie komt vanavond in Laren aan de orde.

De motie is in Blaricum ingediend door de drie collegepartijen en Democratisch Alternatief Blaricum (DAB). Fractievoorzitter Willem Pel van Hart voor Blaricum benadrukt dat de actie geen grap is.

“We zijn nu elf jaar bezig als BEL-combinatie (ambtelijke organisatie van Blaricum, Eemnes en Laren). We hebben kennis en kunde opgebouwd, investeringen gedaan en de samenwerking verloopt steeds beter. Als we deze samenwerking belangrijk vinden en die is niet mogelijk binnen de provincie Noord-Holland, dan is dit wat ons betreft een serieuze optie”.

Volgens Pel houdt Utrecht niet van bovenaf opgelegde fusies een heeft deze provincie in een brief Noord-Holland zelfs gevraagd de BEL-combinatie ruimte te geven en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: