In memoriam staatsman Ruud Lubbers.

Op 1 november 2010 maakte ik meer dan 500 foto’s op het roemruchte CDA regeer-en gedoogcongres in Arnhem. Een meerderheid koos ervoor om met de PVV te gaan regeren. Het was het grootste CDA congres ooit. Veel prominente CDA-ers waren present. Ruud Lubbers zat op de eerste rijen dicht bij de CDA dissidenten. Hij koos bewust partij.

 

CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom: ‘Ruud Lubbers was een groot premier, de langstzittende minister-president die Nederland gekend heeft. Een bijzondere politicus, die werelden met elkaar verbond. Een ondernemer in de politiek, idealistisch en pragmatisch, intellectueel en hands-on, katholiek in de polder, altijd bereid om even met je mee te denken. Het CDA is Ruud Lubbers heel dankbaar voor alles wat hij ons land en voor onze partij betekend heeft. We zijn heel verdrietig om zijn overlijden en zullen hem zeer missen.’

Een foto-terugblik.

Mijn tegenstem had ik op een rood vel papier uitgetypt!
Hirsch Ballin; Lubbers gaf ooit zijn stemadvies op hem te stemmen en niet op de kroonprins.
Oud-premier Piet de Jong riep op om het avontuur met de PVV niet aan te gaan.
De voorstanders van samenwerking.
Hannie van Leeuwen sprong ook nog op de barricaden.
Verhaegen kreeg volop steun van Camiel Eurlings.
Ruud Lubbers naast twee dissidenten.
Stemmen tellen.
Nog een ultieme poging om de meerderheid voor te krijgen.
T.v. Interview door Frits Wester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: