Pastoorswoning in Grave aangekocht.

Zondag 01 oktober 2017
Pastoorswoning in Grave aangekocht
Het kerkbestuur heeft in Grave Hoofschestraat 2 aangekocht als pastoorswoning. De afgelopen week is de voorlopige koopovereenkomst getekend. De overdrachtsdatum is vastgesteld op 15 januari 2018. Dat betekent dat de pastorie te Velp na die datum een andere bewoner krijgt.
In 2009 startte het kerkbestuur de zoektocht naar een andere pastorie. De toenmalige woning in Gassel kampte met groot achterstallig onderhoud.

Meerdere opties zijn onderzocht, ook toen pastoor Meijer en pastoraal werkster mevrouw Schuh afscheid namen.


Door het vertrek van burgemeester Delissen, werd ‘haar’ woning te Velp weer pastorie.Het bisdom heeft echter als beleid dat een pastoor niet mag wonen naast een kerk die aan de eredienst onttrokken is of wordt. Kerk- en gemeentebestuur zijn gezamenlijk in gesprek met de dorpsraden, die op hun beurt met de inwoners van Escharen, Gassel en Velp om tafel gaan over de toekomst van ‘hun’ kerken. De dorpsraden dragen vervolgens plannen aan voor de nieuwe bestemming van de godshuizen.
Om het proces niet onnodig te belemmeren en om het ijzer te smeden als het heet is, heeft het kerkbestuur een woning in het centrum van Grave gekocht met een rechtstreekse toegang tot het kerkplein.
Het is belangrijk dat we als parochie samen de stappen richting een toekomst zetten die weliswaar anders is dan we gewend zijn, maar niet minder of slechter, integendeel.
Meer informatie is via het kerkbestuur te verkrijgen.
In een nieuwsbrief, op de website en in de erfgoededitie van het parochietijdschrift wordt er verder aandacht aan besteed.
De Hoofschestraat is naar verluidt een goede en rustige buurt.

Het kerkbestuur hoopt dat dit na 15 januari zo blijft.

Mededeling kerkbestuur d.d. 1 oktober 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: