Oud kliknieuws bericht uit 2016.

OPVANG VLUCHTELINGEN EN STATUSHOUDERS

AZC Velp ‘levert’ geld op; Overloon is ‘kostenneutraal’

do 28 jan 2016, 9:10    •   164 keer gelezen   Politiek
VELP/OVERLOON | Het asielzoekerscentrum (AZC) in de voormalige Generaal de Bonskazerne in Velp ‘levert’ de gemeente Grave jaarlijks ongeveer anderhalve ton op. In 2015 hield de gemeente zelfs twee ton over voor de vluchtelingenopvang. Het AZC in Overloon is volgens de gemeente Boxmeer ‘een kostenneutraal’ opvangcentrum.
Het Graafse raadslid Ben Litjens van Keerpunt 2010 had een overzicht van kosten en vergoedingen voor het AZC in Velp over de afgelopen vier jaar gevraagd. Uit het door het college van B en W versterkte overzicht (2012-2015) blijkt dat de bijdragen van het Rijk, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Algemene Uitkering ruimschoots afdoende zijn om de kosten van ambtelijke uren, ondersteuning van vluchtelingen door Radius, tolken en overige kosten te kunnen dekken. In 2015 ‘leverde’ de opvang Grave 202.495 euro op, in de jaren ervoor circa 140.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: