De Gelderlander kopt: Mega-gemeente blijft in de maak

DENNIS GREIJN

De gemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis gaan ‘gewoon’ verder met plannenmakerij die moet leiden tot één grote gemeente Land van Cuijk, goed voor bijna 90.000 inwoners en 34 kernen.
Dat blijkt uit het eerste overleg dat het regieteam van de vijf gemeenteraden woensdagavond had, na het voorlopig afketsen vorige week van een grootschalige herindeling. Het regieteam erkent dat sprake is van ‘een bijzonder complexe situatie nu niet alle vijf de gemeenten eenzelfde keuze hebben gemaakt’.
De gemeenteraden van Sint Anthonis, Boxmeer en Cuijk zeiden vorige week ‘ja’ tegen een voorstel om in 2023 tot één grote gemeente Land van Cuijk te komen. Bij dat ‘ja’ hoort ‘een plan van aanpak’ van de hand van burgemeester en wethouders hoe verder. Dat moet voor 1 januari via het regieteam aan de gemeenteraden worden voorgelegd.
Mill en Grave zeiden tot grote teleurstelling van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis ‘nee’ tegen een megafusie over ruim vijf jaar. Zo wil Grave de eigen inwoners bij de raadsverkiezingen in maart in een referendum de kans geven iets te vinden over een grootschalige herindeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: