De MaasDriehoek: provinciale weg ter hoogte Generaal de Bonsweg wordt opgeknapt.

Archieffoto van het Ministerie van Defensie: Bouw kazerne

GRAVE | Ter hoogte van de Generaal de Bonsweg en de provinciale weg N324 wordt op termijn tijd de T-kruising veranderd in een rotonde. Maar eerst wordt ter plekke de oversteekplaats opgeknapt met het oog op de veiligheid. 

De gemeente Grave vroeg de provincie de rotonde met voorrang aan te leggen, omdat er op die T-kruising in het recente verleden enkele forse ongelukken zijn gebeurd. De provincie wil dat echter niet. Dat heeft te maken met de rigoureuze opknapbeurt van de provinciale weg N324 tussen knooppunt Paalgraven bij Oss en de Thompsonbrug in Grave. Voor die gehele reconstructie, inclusief de aan te leggen rotonde, wordt één aanbesteding uitgeschreven. De rotonde komt op de N324 te liggen. Er komt dus één aannemer die het werk gaat uitvoeren. Daardoor kan de rotonde-aanleg geen voorrang krijgen, volgens de provincie.

De oversteekplaats wordt, weliswaar, provisorisch opknapt in afwachting van de aanleg van de rotonde.

Met het werk aan de provinciale weg N324 wordt binnen afzienbare tijd begonnen. De provincie is inmiddels volop bezig met de voorbereidingen.
Wat gaat er met de T-kruising gebeuren? De belangrijkste aanpassing is dat het middeneiland wordt verlengd. De markeringsschilden worden vernieuwd en er komen bij het middeneiland haaientanden die de voorrangssituatie beter aangeven. Ook elders op het kruispunt komen haaientanden op de fietspaden om voorrang voor het fietsverkeer beter aan te geven.
De provincie werkt al langer aan het plan om de N324 in zijn geheel te reconstrueren en op te knappen. Tijdens de crisisjaren, die nu achter de rug zijn, was er onvoldoende geld om dit op te pakken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: