Wat me opviel in het nieuws 1.: Verbinding vluchtelingen en zorg mogelijke oplossing voor zorgvacatures. Kansen voor Bastion van Zorg Grave .

“In de zorg is gevoel belangrijker dan taalkennis” 

Deze kop in de NRC stond boven een artikel over borgvacatures. Brabantse borginstellingen kampen met 1.100 vacatures. Vandaar dat volgend jaar tweehonderd vluchtelingen worden ingezet. Als ze het goed doen, krijgen ze daarnaast een dag per week les. Voorlopig wordt er gefocust op statushouders.
Marc Veldhoven, aanjager van het project Zonder Zorg 2020: 
“We hebben ze gewoon nodig. Denk aan mensen die bijvoorbeeld dementerende gezelschap kunnen houden. Daar missen we handen, mensen die niet per se hoog opgeleid hoeven zijn, al is dat wel fijn natuurlijk”.
“Het gaat soms niet alleen wat je zegt. Soms gaat het veel meer over gevoel.”
“Probleem blijft dat er op dit moment in Brabant geen duidelijk beeld is van hoeveel vluchtelingen interesse of capaciteiten hebben die in de zorg van pas kunnen komen. Gemeenten moeten dat goed in beeld gaan brengen”.
“Het is nu vooral: het kan niet anders dat er tussen de mensen goede kandidaten voor de zorg zitten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: