CDA Grave peilde mening inwoners van Grave over toekomst eigen gemeente.

Uit mijn foto-archief
 Soosdebat.

CDA peilt meningen op weekmarkt 

‘6 van de 10 Gravenaren wil één gemeente Land van Cuijk’

21-8-2017 om 12:18 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE – 6 op de 10 Gravenaren wil het liefst ‘één gemeente Land van Cuijk met kerndemocratie’, dat concludeert het CDA Grave naar aanleiding van een peiling op de weekmarkt in de eerste drie weken van augustus. De christendemocraten gingen de straat op om de mening van de inwoners te peilen over samenwerking van de vijf gemeenten binnen het Land van Cuijk.


aanleiding hiervoor was het uitbrengen van het rapport van bureau Berenschot en het advies van procesbegeleider Peter van der Velden en de door de gemeenteraad te nemen besluiten over de bestuurlijke toekomst van het Land van Cuijk. Het dringende advies van Van der Velden is om in te zetten op schaalvergroting door één gemeente Land van Cuijk te vormen en met schaalverkleining door zogenoemde ‘lokale kerndemocratie’.
Tijdens de rondvraag verzamelde het CDA bijna 100 reacties. Fractievoorzitter Ben Peters: “Opvallend resultaat was dat 2 op de 3 respondenten aangeven voor één gemeente Land van Cuijk met kerndemocratie te zijn. In deze samenwerkingsvorm wordt gebruiktgemaakt van lokale raden binnen één gemeente. Deze lokale raden ontvangen een mandaat om zelf te mogen beslissen over de inrichting van de openbare ruimte en over geld uitgeven aan activiteiten en verenigingen die bijdragen aan de identiteit van de eigen kern.”
Op de vraag of de gemeente Grave zelfstandig moest blijven, gaf 38% aan het hier mee eens te zijn. Bijna 59% was het hier mee oneens.
Het CDA Grave bedankt alle inwoners die de tijd hebben genomen met hen in gesprek te gaan voor het delen van hun mening. Het CDA zet de komende weken de inventarisatie over dit thema voort in Escharen, Gassel en Velp. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: