De Gelderlander schrijft:

Herstelde jukken terug bij stuw Grave

GRAVE – Rijkswaterstaat is deze week begonnen met het terughangen van de gerepareerde jukken bij stuw Grave. De jukken raakten eind december zwaar beschadigd toen een benzeentanker in zeer dichte mist door de stuw voer.

Na de aanvaring bleken drie jukken nog te herstellen, twee andere moesten volledig opnieuw worden gemaakt. Dat is de laatste maanden gedaan op een scheepswerf in Rotterdam. De afgelopen dagen zijn de eerste drie jukken aan de stuwbrug – de John S. Thompsonbrug – gemonteerd. Komende week volgen de andere twee.
ZIE OOK: Alles over het stuwongeval in ons dossier
Als alle jukken – ook wel het raamwerk van de stuw – weer op hun plek hangen, gaat Rijkswaterstaat de schuiven in de jukken terugplaatsen. Het zijn deze schotten die de waterdoorlaatbaarheid van een stuw bepalen, en daarmee het waterpeil op een constant niveau houden. Aan een juk zijn drie schuiven bevestigd.

Test

Op het moment dat zowel jukken als schuiven op hun plek hangen, gaat Rijkswaterstaat testen of alles weer goed werkt. Als dat het geval is, dan kan de tijdelijke breuksteendam die achter de stuw is aangelegd, worden weggehaald. De verwachting is dat de stuw in juli weer volledig operationeel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: