“Gat van Grave” 1. De Gelderlander: miscommunicatie rond problemen met de stuw, Duiste benzeentanker enz.

GRAVE – De brandweer heeft donderdagavond urenlang gedacht dat er weinig aan de hand was met de stuw in Grave. Een Duits schip voer daar tegen half acht tegenaan en drie uur later werd er pas alarm geslagen.
In de dikke mist was het schip zelf niet te zien en ook de beschadiging aan de stuw kon niet worden waargenomen.
Kritiek 
Dat zegt Anton Timmers die namens de Veiligheidsregio Brabant-Noord de leider CoPi (commando plaats incident) was. Hij werd om half elf opgeroepen. Timmers reageert daarmee op kritiek van burgemeester Paul Mengde uit het Gelderse Heumen. Die heeft kritiek op de informatievoorziening rond de aanvaring van het schip dat het brandgevaarlijke benzeen aan boord had. Mengde kwam er pas tegen elven door een bericht van omroep Gelderland achter dat het ongeluk had plaatsgevonden. Veel te laat, vindt hij. De Veiligheidsregio Brabant-Noord had het beter moeten doen.
Contact 
Timmers zegt dat iedereen pas laat in actie kwam. „Aanvankelijk is er roepcontact geweest met het schip. Zij riepen dat er met hen niets aan de hand was. De brandweer is daarop weer ingerukt, alleen de officier van dienst bleef.”
Toen later bleek dat het schip op een app voor waterverkeer niet meer te zien was. ontstond het vermoeden dat er meer aan de hand was. Daarop werd er opgeschaald. Timmers was om kwart over elf ter plaatse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: