Grave Lokaal

Nu weer actueel. Ook in Grave was er een dik rookgordijn opgetrokken rond het wegsturen van Gerard Adams. Nieuwe wethouders 2: De vraag die ik tijdens het debat niet meer kon stellen.

Tijdens het debat over de benoeming van de drie wethouders wilde ik nog de volgende vraag stellen aan de coalitiepartijen:

Keerpunt 2010 wil graag de motieven horen van de verschillende partijen waarom wethouder Gerard Adams (VVD) niet acceptabel was om zijn werk in Grave voort te zetten.
Lees de zegeningen van het college er maar op na dat hij prima werk gedaan heeft. In het AZC debat hield hij zijn rug recht ondanks de forse kritiek van LPG, VVD en TROTS. In het Brede Scholendebat ging hij ook voor de beste oplossing: Hartenaas doet mee in een nieuwe school en het vrijkomend gebouw gaat onderdak bieden aan diverse schoolbesturen.
De voorzitter, Lex Roolvink, wees mij er op dat ik mijn tijd in de tweede ronde al gebruikt had. 
Helaas zal ik het antwoord nu nooit meer te horen krijgen. Maar het grote gissen in Grave is al begonnen. Bij de vorige coalitie-onderhandelingen, waarbij Anja Henisch ook betrokken was, werden zelfs twee wethouders weggestuurd.  
Jammer genoeg heeft Gerard Adams er voor gekozen om in kleine kring afscheid te nemen. 

Via deze weg wensen wij Gerard veel succes met zijn sollicitaties naar een nieuwe job. We zullen zijn heldere taal missen. Hij was het die de raad duidelijk maakte hoe belabberd we er financieel bijstaan en actie ondernam. Zijn voorganger kwam nooit verder dan dat we met de vingers aan de dakgoot hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *