De Gelderlander schrijft

Velp: ‘t Trefpunt openhouden

Dorpshuis ‘t Trefpunt moet voor Velp behouden worden. Dat is de inzet van de Dorpsraad. De Dorpsraad maakt zich zorgen over de toekomst van het gemeenschapshuis.
Onlangs werd er tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met dorpsbewoners gesproken over de toekomst. Momenteel is het beheer van ‘t Trefpunt in handen van de Stichting Gemeenschapsaccommodaties Grave (SGA) Quadrant. “Maar dat stopt op 1 januari 2018”, weet Robert Jans, secretaris van de Dorpsraad Velp. “We moeten dus als gemeenschap kijken hoe we het beheer gaan invullen. De gemeente wil dat het budgetneutraal gebeurt.”
Jans snapt wel dat er bezuinigd moet worden. “Je kan nu eenmaal niet een hele avond iemand paraat hebben als bijvoorbeeld de kaartclub er zit en er in totaal tien consumpties worden genuttigd.”
Tijdens de informatieavond werd er vooral gebrainstormd over de mogelijkheden. “We hebben vooral informatie opgehaald, de ideeën geïnventariseerd. We moeten het een trefpunt voor alle Velpenaren maken”, zegt Jans. “Natuurlijk zal het dorpshuis nooit verdwijnen.”
Jans weet dat Velp het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. “We gaan in de regio eens informeren hoe andere dorpen het georganiseerd hebben. In Gassel zit bijvoorbeeld een beheerder, in Katwijk doen ze het weer helemaal anders. Er zullen nog wel wat bijeenkomsten nodig zijn om een goede opzet te kunnen maken”, aldus Jans.
Je kan niet een hele avond iemand paraat hebben voor tien consumpties
Robert Jans
Nawoord webmaster: Ons raadslid Ben Litjens heeft gisteren raadsvragen gesteld over ‘t Trefpunt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: