Grave omarmt de nieuwe inwoners van het AZC. Opening AZC inclusief optreden Graafse Mertblaozers.

         ‘Nieuwe azc is goed voor Grave’
“Mensen die vluchten en noodgedwongen elders onderdak zoeken, hebben recht op goede huisvesting. Sober, maar humaan en veilig. En dat is precies wat Grave met deze nieuwbouw biedt.” 
Burgemeester Lex Roolvink is gelukkig met de nieuwbouw van het asielzoekerscentrum, dat zaterdag tijdens de landelijke open dag werd geopend. Voorafgegaan door de Graafse Mertbloazers brachten kinderen die op het azc verblijven een menshoge sleutel. Roolvink overhandigde die samen met CAO-directeur Peter Siebers aan locatiemanager Sander Swiers.
“Dit is goed voor de asielzoekers, maar ook goed voor Grave. “Het past bij onze filosofie van Grave als Bastion van Zorg“, zei Roolvink. “Grave heeft in het 
verleden een rijkspsychiatrische inrichting gehad, we hebben een zorghotel en een penitentiaire inrichting. 
Voor Grave is de nieuwbouw verder goed, omdat de 
oude Generaal De Bonskazerne nu vrijkomt. Het biedt kansen voor herbestemming in de vorm van een congrescentrum, horeca en een museum.”
De opening werd druk bezocht, net als de rest van de open dag. Landelijk kwamen er naar de ruim 70 asielcentra meer dan 40.000 bezoekers. De open dag trok vorig jaar 15.000 bezoekers naar 38 centra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: