Grave Lokaal

Oud bericht uit 2013 met de meeste reacties ooit: 61 reacties! Hart van Grave: drama in meerdere bedrijven voor alle betrokkenen!

Omdat er nog bijna iedere dag nieuws is over dit Graafse unieke project en het veel reacties en vragen  oproept is dit bericht van vijf weken geleden naar boven geplaatst.

Het zomerspel moet wijken voor de dagelijkse actualiteit. Ook de Scheepswerf en de Prinses Margriet staan weer volop in de belangstelling. 

De Sint Elisabeth torent hoog boven alles uit.

Noodbrandtrap naar tussendek

Prachtig kijkje over de Graafse daken richting Maaszicht.
Deze foto’s kon ik nemen dankzij een familie
die al zijn intrek genomen heeft boven het Kruidvat.

Presentatie in het Palazzotheater
Bas van der Horst van….
Gravenaar Huub Linders, directielid
Van der Horst Ontwikkelingsgroep
Hart van Grave
Prima presentatie van de plannen

Tijdens de eerste en de tweede dag van het congres werd ik meerdere keren gebeld over het drama dat zich in Grave opnieuw aftekent. HKM vraagt voor twee onderdelen ontslag aan >>> 60 werknemers waarschijnlijk op straat. We reden rechtstreeks naar het stadhuis in Grave en kregen rond 15.30 uur tekst en uitleg van wethouder Daandels. Vanmorgen heeft hij met de eigenaar van HKM en de Vereniging van Eigenaren van Hart van Grave rond de tafel gezeten. Hij komt zo snel mogelijk met meer informatie naar buiten. Keerpunt 2010 wil de gevolgen van dit “hartinfarct” dinsdag op de raadsagenda  zetten en met het college en de collega raadsleden bespreken. Hoe gaat het verder met de buitenruimte, het Historisch Stadhuis, het Binnenhof en wat zijn de gevolgen voor huurders en kopers van woningen en bedrijfsruimten?


Jacques Leurs


Volgens de Gelderlander zullen vooral de onderaannemers de dupe worden van het faillissement van HKM. Ze vrezen mee te worden getrokken in het moeras. Er komen ook 60 werknemers op straat te staan. 

Opdrachtgever van de bouw is Van der Horst ontwikkelingsgroep. Huub Linders is ingehuurd directielid bij de Van der Horst ontwikkelingsgroep. Volgens hem zal de afbouw van het Hart van Grave een week of twee vertraging oplopen. “Komend weekeinde zitten we met alle huurders en kopers aan tafel om de ontstane situatie te bespreken”. 


“De belangen van de diverse onderaannemers komen  in handen van de bewindvoerder te liggen.”


De reactie van de zeer bij Graafse zaken betrokken voorzitter van de Wijkraad Binnenstad volgt hieronder:

Moet ik toch even kwijt. 

Ten eerste is het  faillisement van HKM een wat andere kwestie dan het verloren gaan van de  scheepswerf alhoewel ook hier minstens 60 gezinnen getroffen zijn en talloze  onderaannemers. Om het behoud van de scheepswerf is gevochten, eigenlijk door  de halve bevolking van Grave, helaas zonder resultaat. Maar meer in de  publiciteit, voor zover wij burgers inzicht hadden. Rond HKM is voor de burger  alles in stilte en geheimzinnigheid verlopen.
Vorige week trof ik op straat  een onderaannemer en hij vroeg mij of ik niet eens een stukje wilde schrijven  over HKM. Hij wachtte al tijden op betalingstermijnen. Niet eens alleen van  het project Hart van Grave maar ook van een vorig project in Boxmeer.

Nu  schrijf ik nogal ‘s een scherp artikel maar ik vroeg hem om ook eerst even  contact op te nemen met zijn advocaat; of het slim zou zijn om nu te  schrijven. Wel wist ik natuurlijk net als alle andere Gravenaren dat de  geruchten over een a.s. faillisement niet van de lucht waren! 

Het zat me niet  lekker en ‘s avonds mailde ik een een BG’er (Belangrijke Gravenaar) wat te  doen.
Ik kreeg een mail terug waarin stond: “Ach, ik ken geen ondernemer in  de bouw die het niet slecht heeft op dit moment en die onderaannemer had  misschien beter moeten weten”. 

Een bagatellisering die niet fris ruikt. Ik  weet dat ik namens veel Gravenaren spreek met steun en het grootst mogelijk  begrip uit te spreken voor de eigenaren en huurders en ondernemers in Hart van  Grave, maar vooral ook voor de (onder)aannemers die verschrikkelijk hard  gewerkt hebben tot de laatste dag en nu maar moeten zien om hun centen te  krijgen. 

De bouw ligt stil sinds vandaag. Morgen –donderdag- stoppen de  stratenmakers ermee. Minder respect heb ik voor alle partijen in Grave die al  lang, al lang wisten dat dit er aan kwam en vervolgens gezwegen hebben. 

Of  gevraagd hebben om te zwijgen zogenaamd omdat het de situatie voor HKM en dus  tevens de onderaannemers en nota bene de gemeente er alleen maar moeilijker op  zou maken. Zulk zwijgen helpt dus niets! We kunnen weinig doen, maar hoe dan  ook zullen we ons moeten inzetten voor het afmaken van de bouw en de  herinrichting van en rond Hart van Grave. We moeten nog zien wat afgemaakt kan  worden en wat niet, dat is nog onzeker vandaag; krijgen a.s. bewoners hun  huissleutels nog?  

Vriendelijke groet,
Hester Kruizinga-Wijkraad  Binnenstad Grave  

55 gedachten over “Oud bericht uit 2013 met de meeste reacties ooit: 61 reacties! Hart van Grave: drama in meerdere bedrijven voor alle betrokkenen!

  • Uit betrouwbare bron vernomen dat de vd Horst ontwikkelingsgroep de grootste wanbetaler is aan HKM. Ruim 1 mln euro achterstand. Dit ruikt niet fris. Zeker als je uit (http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=she.09.853.F.V.06) kunt opmaken dat er bij het vorige faillissement van Thijssen ook handelingen zijn verricht waar de curator nog steeds grote vragen bij heeft. Thijssen heeft namelijk vlak voor het einde 661181,– overgemaakt aan zijn materieeldienst. Ook hierdoor hebben vele onderaannemers achter het net gevist… Ben wel benieuwd of de appartementjes die Theo, Bas en Rob gekocht hebben nog net op tijd veiliggesteld zijn.

    Beantwoorden
  • Met die 1,2 mln achterstand van vd horst ontwikkeling was HKM gewoon gered geweest..
    maar 60 man op straat en een hoop onderaannemers die geld mislopen is schijnbaar beter ofzo

    Beantwoorden
  • HKM had nooit met Bas vd Horst in zee moeten gaan. Hkm was een mooi bedrijf om voor te werken. Jammer dat het zo is afgelopen.

    Beantwoorden
  • Mensen we hebben er niets aan om stennis te gaan maken.
    Ook ik vind het niet fris.
    Maar laten we alle partijen de tijd geven om tot een oplossing te komen waarbij alle partijen tot een goed resultaat komen
    Alleen bij rust en overleg is er een kans op een juiste oplossing
    Het poldermodel werkt soms het meest effectief

    Beantwoorden
  • Hkm had nooit met Bas in zee moeten gaan???
    Denk je nu werkelijk dat Bas, Rob en Theo niets afstemmen. Achter de schermen heeft Bas veel bij HKM te zeggen. Daarvoor hoeft hij niet in zee te gaan met HKM. Theo deelt uiteindelijk de lakens uit.

    Beantwoorden
  • Blijkbaar vergeet men naar de context te kijken en naar de huidige situatie waarin dit land momenteel verkeerd. +- 6 Bouwbedrijven PER DAG failliet. Heel makkelijk om dan te zeggen dat het de top is die hier schuldig aan is. Ja,zij zijn eindverantwoordelijk.. Maar op voorhand weet je niet of een prachtig project als deze snel verkoopt of niet. Al met al een verlies voor Grave én voor Escharen. Erg zielig en zwak om dan te lezen dat het 'maffia-praktijken'betreft. Mensen,denk na voor je je uitspreekt!

    Beantwoorden
  • Een citaat van 21-04-2009 door Van der Horst Ontwikkelingsgroep geplaatst: "En over de globale invulling heeft de Van der Horst Ontwikkelingsgroep al nagedacht. Een kostendekkend plan, dat een breed draagvlak heeft bij de inwoners van Grave. Een plan waarmee niet alleen winkels maar ook betaalbare woningen met voldoende parkeergelegenheid worden gerealiseerd op de locatie van het voormalige stadhuis. ‘Kortom, een plan dat betaalbaar is en inspeelt op de behoefte in Grave’, aldus Bas van der Horst, directeur van de Van der Horst Ontwikkelingsgroep". Voor wie was het kostendekkend???

    Beantwoorden
  • Ja,zeker maffia praktijken. Als je mensen laat werken met de wetenschap dat je ze niet gaat betalen zijn dat zeker maffia praktijken. Ze hebben bewust mensen voorgelogen.

    Beantwoorden
  • Vanuit van der Horst Ontwikkelingsgroep wordt er iedere dag gelogen en word HKM gewoon voor de gek gehouden.

    Het bedrijf kan de rekeningen gewoon niet betalen. Kale kip.

    En in de media de schijn maar hoog houden. Walgelijk.

    Ook nu weer: ALLES IS VOOR BASSIE!

    Beantwoorden
  • Ondernemend nederland heeft u geen legitieme reden meer om onder betalingsverplichtingen uit te komen? Neem contact op met Van der Horst Ontwikkelingsgroep. Binnen 1 minuut bent u 10 smoezen verder.
    Belkosten: lokaal tarief (maar pas op: addertjes onder het gras)

    Beantwoorden
  • Helaas is een prachtig bedrijf WEDEROM het slachtoffer geworden van de wanpraktijken van vd Horst Ontwikkelingsgroep uit Cuijk (lees Bas vd Horst). 60 gezinnen in de ww, onderaannemers,leveranciers, en opdrachtgevers zitten met de problemen ! Rob en Theo v.d. Horst is in mijn ogen weining te verwijten, ze hebben er altijd kei hard voor gewerkt, alleen hadden ze met de algemeen directeur van HKM (Frits Roelsma) de bouwactiviteiten, bij het niet betalen van de facturen door vd Horst ontwikkelingsgroep moeten staken, maar met de gladde praatjes uit Cuijk is er maar doorgebouwd ! Criminele praktijken vanuit Cuijk

    Beantwoorden
  • Ja…. juiste namen zijn genoemd; Bas van der Horst, Rob van der Horst, Theo van der Horst, Huub Linders, Frits Roelsma maar ook enne Coolen inkoper van het project, weet precies hoe het moet! Bewoners Hart van Grave, hoe jullie toekomst eruit ziet is afwachten. Net als overigens voor de onderaannemers. Alle zitten in onzekerheid. Behalve bovengenoemde namen zij zitten prachtig te wonen en gaan met gezin "gewoon" op vakantie, alsof er niets aan de hand is… maar dat is natuurlijk ook maar afwachten. Alles is tenslotte onzeker!

    Beantwoorden
  • Niet nieuw.

    Al jaren worden onderaannemers en leveranciers slecht of niet betaald.

    Eigenlijk kennen wij van de horst niet anders. (Helaas ervaringsdeskundige).
    Het is daarom onbegrijpelijk dat dit bedrijf keer op keer opnieuw opstart en een spoor van openstaande rekeningen achterlaat.

    Wat mij helemaal verbaast is de gemeente Grave en opdrachtgevers steeds weer in zee zijn gegaan met dit bedrijf. Ikzelf heb al jaren geleden een dure les geleerd.

    Ik hoop dat de medewerkers en andere gedupeerde deze klap te boven komen. Zij verdienen beter.

    Beantwoorden
  • Vdh vastgoedconsultancy bestaat nog als werkmij. Geld hier naartoe overgeheveld? De fam. Vd horst heeft nog het nodige onroerend goed in bezit. Dit is prive en veilig gesteld. Curator zou de constructies goed bloot moeten leggen, maar zoals gebruikelijk, eerst eigen salaris uit het faillissement halen en dan opheffen wegens gebrek aan baten. De nodige zzp-ers hebben nog heel veel geld te goed. Deze mensen hebben er hard voor gewerkt zonder betaling, maar vaak wel loyaal aan hkm. Van de horst verkoop een paar panden en stel deze mensen schadeloos. Met het faillissement kom je er onderuit, maar er bestaat ook nog zoiets als een morele verplichting. Denk daar eens aan als je in je audi rijdt of in je vrijstaande woning zit, terwijl anderen in afwachting van een uitkering naar de voedselbank gaan!

    Beantwoorden
  • Bas vd Horst heeft gewoon willens en wetens iedereen belazerd. HKM naar de klote, net als verschillende onderaannemers, en zzp'ers. Hij moet er gewoon flink voor boete. CRIMINELE praktijken zijn het.

    Beantwoorden
  • Bas vd Horst heeft gewoon willens en wetens iedereen belazerd. HKM naar de klote, net als verschillende onderaannemers, en zzp'ers. Hij moet er gewoon flink voor boete. CRIMINELE praktijken zijn het.

    Beantwoorden
  • Bas vd Horst heeft gewoon willens en wetens iedereen belazerd. HKM naar de klote, net als verschillende onderaannemers, en zzp'ers. Hij moet er gewoon flink voor boete. CRIMINELE praktijken zijn het.

    Beantwoorden
  • Bas vd Horst heeft gewoon willens en wetens iedereen belazerd. HKM naar de klote, net als verschillende onderaannemers, en zzp'ers. Hij moet er gewoon flink voor boete. CRIMINELE praktijken zijn het.

    Beantwoorden
  • Dit heeft voor Theo van der Horst, Bas van der Horst,Rob van der Horst, Frits Roelsma ook nog wel een staartje!

    Beantwoorden
  • Is er al meer info over Bas, Rob en Theo van der Horst?

    Gaan deze hun verantwoordelijkheid nemen?

    Beantwoorden
  • Bas van de horst heeft opdracht gegeven om appartementen af te maken door een nieuwe aannemer uit wychen , hoe kan dit in hemelsnaam , handjeklap met de curator of hoe xzit dat ????????

    Beantwoorden
  • Inderdaad, gewoon ongelofelijk. Bas is dan ook gewoon verder gegaan in het voormalige rabobankgebouw in beers.
    Frits Roelsma is niet te bereiken, en Bas klooit maar door.

    Beantwoorden
  • Het vreemde is dat deze zelfde aannemer nog wel retentierecht uitoefent bij die appartementen.
    Weet iemand wat hier aan de hand is of kan zijn?

    Beantwoorden
  • Nee, de aannemer (oosterhout uit wijchen) die nu het project heeft overgenomen past nog retentierecht toe; de borden al sinds juli aan de hekken. Waarom zou hij dat dioen?

    Beantwoorden
  • Rob Roelofs is met de familie vd Horst in gesprek om een bouwbedrijf te starten om andere het project Blitterswijck af te bouwen !

    Beantwoorden
  • Wat een onzin wordt er hier geschreven de waarheid is ver te zoeken

    Beantwoorden
  • Geen zaken doen als deze namen worden genoemd; Bas van der Horst, Rob van der Horst, Theo van der Horst, Huub Linders, Frits Roelsma en Coolen!!

    Beantwoorden
  • Ik ken Frits Roelsma uit het verleden.

    Hij was, is en blijft een uiterst onbetrouwbaar en dubieus persoon.

    Nooit zaken mee doen!

    Beantwoorden
  • Er worden nog spullen verkocht op marktplaats via rob en hoe zit het met het kantoor van hkm staat te huur en te koop ok via rob en wie weet iets over het onroerend is dat allemaal al verkocht

    Beantwoorden
  • Er worden hier veel onwaarheden geschreven.
    Kan dit zomaar ?

    Beantwoorden
  • Volgens Albert Bens, die nog geregeld contact heeft alsvoud collega met Rob vd Horst worden er inderdaad spullen via marktplaats verkocht welke niet met de veiling zijn verkocht of opgehaald.

    Beantwoorden
  • Degene die de laatste reacties schrijft zit weer uit z,n nek te kletsen want toevallig ken ik albert en die heeft dit helemaal niet verteld en daarnaast kan dit ook niet want alles is verkocht bij de laatste veiling en als je langs rijd zie je ook gewoon dat alles leeg is. Derhalve niet albert misbruiken en onwaarheden over hem vertellen. Als je dan ballen hebt schrijf er dan je eigen naam bij als je mensen zwart wilt maken.

    Beantwoorden
  • Zijn geen mensen die rijk zijn geworden door hard te werken. Dat mag duidelijk zijn!

    Beantwoorden
  • Weet iemand waar de fam. van der Horst is gebleven, zijn deze werkelijk in een appartement van het project Hart van Grave getrokken?

    Beantwoorden
  • Wat wordt er toch een hoop gekletst zeg. Dat dat zomaar kan op dit blog. Zonde.

    Beantwoorden
  • Wat wordt er toch een hoop gekletst zeg. Dat dat zomaar kan op dit blog. Zonde.

    Beantwoorden
  • Wat wordt er toch een hoop gekletst zeg. Dat dat zomaar kan op dit blog. Zonde.

    Beantwoorden
  • Wat wordt er toch een hoop gekletst zeg. Dat dat zomaar kan op dit blog. Zonde.

    Beantwoorden
  • Wat wordt er toch een hoop gekletst zeg. Dat dat zomaar kan op dit blog. Zonde.

    Beantwoorden
  • Wat wordt er toch een hoop gekletst zeg. Dat dat zomaar kan op dit blog. Zonde.

    Beantwoorden
  • Zal vast wel waar zijn dat er een hoop wordt gekletst, maar voor veel mensen is de frustratie nog steeds enorm. Laten we niet vergeten dat er erg veel mensen gedupeerd zijn door de duistere praktijken van de Fam. van der Horst!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *