Grave Lokaal

Ingezonden brief van Louis Sparidans in de Arena.

INGEZONDEN

Waarde burgemeester

30-3-2016 om 11:01 Door Louis Sparidans 

Hierbij wil ik graag nog eens terugkomen op mijn verzoek van twee weken geleden onder de titel ‘Leg eens uit, burgemeester‘. Het gaat over het H-woord, in dit geval over de Herindeling van Het Land van Cuijk.

Om het op Grave toe te spitsen: moeten of kunnen we zelfstandig blijven of is een fusie met Cuijk, Boxmeer, Mill en St. Anthonis wenselijk of bittere noodzaak. Als geen ander weet u daarop het feitelijke antwoord: Grave zal moeten gaan fuseren en als we het zelf niet gaan doen, zal de provincie ons er wel toe dwingen.

Grave is als gemeente, in de tegenwoordige tijd, gewoonweg te klein om nog naar behoren zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Ik zou het in mijn hart ook best willen, ‘lekker knus en baas in eigen huis’ maar helaas, u weet beter dan wie ook: dat kan niet meer langer.

Toch heeft het grootste deel van onze gemeenteraad nog steeds een afwijkend standpunt: wel hier en daar wat samenwerken met de andere gemeenten. maar verder tegen alle andere ontwikkelingen in: zelfstandig aan blijven modderen! Ik snap de emoties bij de LPG (Lokale Partij Grave) alsook in mindere mate die bij het CDA, de VVD en Trots, maar er blijkt vooral uit hoe kortzichtig deze partijen zijn.
Natuurlijk is het ook ‘niet leuk’, in de eerste plaats niet voor u als burgemeester, net zo min als voor de drie wethouders en (eerlijk is eerlijk) natuurlijk ook niet voor de raadsleden die hun illusies in rook zien opgaan. Het belang van de Graafse burgers speelt hierbij duidelijk geen enkele rol, zo blijkt keer op keer.
Een tijdlang heb ik gedacht: misschien bent u wel ‘de wijste’ van de hele club. Als burgemeester bent u immers de ‘eerste burger van alle Gravenaren’. Ga daarom niet alleen achter de coalitie staan, maar schenk ook aandacht aan de mening van de oppositie.

Ik weet dat u veel waarde hecht aan wederzijds respect. Ik deel dat met u. Met ook publiekelijk aandacht te vragen voor de standpunten van de oppositie in dezen, zult u zelfs meer respect oogsten!

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *