70 jaar!


Ik zit hier bij Adriaan op schoot!   Margriet zit bij Dora op schoot!
Vandaag alweer 70 jaar! 

Bedankt voor alle telefoontjes, kaarten, kadootjes, brieven, whatapps en facebookberichten.
Iemand zei: “Statistisch ben je uit de gevarenzone”. “De meeste mannen overlijden tussen de 50 en 70!” 
Op naar de 80!!!

Op de televisie naar Buitenhof gekeken. De Vlaming David van Reybrouck, schrijver van Congo. (Een geschiedenis) van Pleidooi voor populisme en Tegen Verkiezingen gaf een perfecte analyse van het Europa van Vandaag. Angela Merkel is de onbetwiste morele leider in het vluchtelingendebat. Hij herinnerde er aan dat Nederland in de Eerste Wereldoorlog meer dan 1.000.000 Belgen opving. Nederland moet het debat met elkaar aan gaan over integratie enz. Van boven af besluiten nemen, zoals in Geldermalsen is om problemen vragen. Hij heeft het systeem van loting via C1000 ontwikkeld. De NRC schreef over hem:

“Hij legt de vinger op de eenzijdigheid van onze diplomatendemocratie. In schitterende zinnen zet hij aan tot denken over de vele experimenten om defaitisme en impasses te doorbreken. Met zijn meeslepende pleidooi voor loting slaagt hij erin de slijtage van de democratie bloot te leggen.”

Naschrift webmaster: 

Met steun van de landelijke overheid kan in het Land van Cuijk een experiment met C1000 opgeset worden om de inwoners bij diverse beleidsterreinen te betrekken. Vraag daarbij ook naar de gewenste bestuurlijke toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: