Grave Lokaal

Begrotingsbehandelingen nieuwe stijl: informatie over bijdragen fracties lijkt op mosterd na de maaltijd!

Dinsdagmiddag staat de begrotingsbehandeling op de agenda van de Graafse raad. Het jaarlijkse hoogtepunt werd meestal begeleidt door artikelen van alle fracties in de media. Dit gebeurt dit jaar niet. Met grote tegenzin heeft mevr. Nel Schuts in moeten stemmen met het voorstel om de inbreng van de fracties achteraf te publiceren. Alle fracties gaan in 10 minuten tijd hun inbreng doen. Het lijkt nu of je naar een voorstelling in de schouwburg gaat en na afloop pas het programmaboekje krijgt!
Het zal voor de voorzitter een lastige vergadering worden nu moties en amendementen niet zijn bekend zijn bij het college bijvoorbeeld. Er zullen veel aantekeningen gemaakt moeten worden om tijdens de schorsingen met elkaar goed te kunnen overleggen. De webmaster van Keerpunt 2010 zal in ieder geval de bijdrage van Keerpunt 2010 meteen on-line zetten. Als de andere fracties hun Algemene Beschouwingen tijdens de vergadering ook naar mij opsturen dan zal ik ze ook direct plaatsen nadat ze uitgesproken zijn. E-mail naar: graveinhetnieuw@gmail.com. Ik ben vanaf 16.00 uur aanwezig om dit te doen.
In de begroting wordt als nieuw beleid alleen gesproken om Historisch Grave meer op de kaart te zetten. 
Keerpunt 2010 zal toch meer nieuw beleid in 2016 wensen. Zo willen we met de fracties van gedachten wisselen over bijv.:

  •  WhatsApp groepen.
  •  Sneller gemeentelijke website aanpassen. Niet wachten tot 2016.
  •  Rookmelders in samenwerking met brandweer plaatsen in de binnenstad. 
  •  Beeld en geluid raadsvergaderingen. Niet alleen geluid. Cuijk en Boxmeer goede ervaringen mee.
  • Jammer dat de provincie hun standpunt over de toekomst van het Land van Cuijk nog niet bekend maakt. Wachten op 2016. Komt de subsidie nog wel? Later dit jaar komt de nieuwe visie op het Land van Cuijk pas uit. Hoe gaan we dit vertalen naar besluiten in de Graafse raad? Een gezamenlijke raadsconferentie heeft geen status. 
  • Collectief raad lid worden Raadslid.Nu. Volgens recente uitspraken moet de gemeente de lidmaatschapskosten betalen!!! Via deze belangenbehartiger van de raad aan professionalisering raad werken en teambuilding.
  • Nog andere zaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *