Grave Lokaal

Gehoord in de Graaf: Aldi komt naar Wisseveld nu vestiging in Wijchen is verhinderd.

Sturen we de bezwaarmakers weer naar de Raad van State of gaan we overleggen? (Eigen foto gemaakt bij een zitting)
Tijdens het koffiedrinken in Catharinahof kwam ik in contact met een van mijn onbekende volgers van mijn weblog. Al sinds 2008 volgt ze mijn berichten op de voet. “Je moet er mee door blijven gaan. Je legt terecht vaak de vinger op de zere plek en onthult wat er echt speelt”. 
Een oud-prins van Pothuusburg onthulde dat hij soms “stiekum” kijkt.
Een derde bezoeker van Catharinahof vroeg wat er van waar is dat hoogstwaarschijnlijk de Aldi naar het Wisseveld komt. Jarenlange pogingen om in een leeg staand pand in Wijchen aan een grote invalsrotonde te komen zijn recentelijk gestrand. 
Ik kon alleen vertellen dat Graveon zich zorgen maakt over ontwikkelingen op het Wisseveldterrein. De leden komen in een ingelaste bijeenkomst nog voor het einde van het zomerreces van de raad bijeen in Catharinahof. Recentelijk is er ook een besloten bijeenkomst geweest waarbij GGB en Gemeente overleg hebben gehad met ondernemers van het Wisseveld. Er zijn ook diverse zienswijzen ingediend op mogelijke aanpassingen van het bestemmingsplan Wisseveld. Op gemeentelijke kaarten over dat gebied is te zien dat op  een gedeelte van het terrein van “Maertens” detailhandel mogelijk is. Het verdere gedeelte heeft de omschrijving “nog verder in te vullen”.

Net gelezen in de officiele stukken:

Grave speelt vooralsnog een relatief beperkte rol in de regio, er ontbreekt focus in de regionale samenwerking er is een belangrijke mismatch tussen de bestuurlijke oriëntatie en samenwerkingsverbanden en de feitelijke economische relaties van de gemeente in regionaal opzicht.

Ten aanzien van het bedrijventerrein Wisseveld wordt in de beleidsnota aangegeven dat sprake is geweest van onzekerheid ten aanzien van de vestigingsmogelijkheden, wat heeft geleid tot uitstel van investeringen door (potentiële) ondernemers.

Het is van belang voor de lokale economie dat de planvorming niet verder vertraagt. Verder wordt aangegeven dat impulsen ten aanzien van het openbaar gebied en vastgoed gewenst zijn om het gebied een eigentijds vestigingsklimaat te bieden. 

Uit onderzoek van de provincie (2010) is gebleken dat Wisseveld in de regio Noordoost Brabant op positie 6 staat van de meest achterhaalde bedrijventerreinen in termen van kwaliteit.


Verdere informatie:



 Gemeente Grave – Bekendmaking voorontwerpbestemmingsplan‘Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven’ te Grave 








Burgemeester en wethouders van Grave maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijkeordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven’ wordt voorbereid.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Arnoud van Gelderweg aan de noord- en westzijde,de Pater van den Elsenstraat aan de zuidzijde, de Handelstraat aan de zuidoostzijde, de Industriestraaten aan de oostzijde de Koninginnedijk te Grave (5361 CR, CV, CW, CX en EB). Daarnaast maakt de Nieuwe Haven te Grave (5361 CR en EK) deel uit van het plangebied.

Het doel van het bestemmingsplan is primair om – ter verdere uitwerking van de ‘Structuurvisie gemeente Grave 2025’ – de juridisch-planologische regeling voor het plangebied te actualiseren, waarbij enerzijds wordt uitgegaan van de bestaande rechten en anderzijds van de bestaande situatie. 

Uitgangspunt hierbij is, dat een groot gedeelte van het voorheen als ‘uit te werken woondoeleinden’ bestemde plandeel niet meer zal worden verwezenlijkt. De ontwikkelingsruimte voor de gevestigde en nieuwe bedrijven wordt gezocht in de stedenbouwkundige mogelijkheden en de mogelijkheid om andere activiteiten te ontplooien binnen de van toepassing zijnde milieucategorieën. 

Er is dan ook sprake van een beheergericht plan voor de bestaande toestand. Daarbij is een goede afstemming met de gewenste woningbouw op de aangrenzende percelen van belang. Doel van dit bestemmingsplan is enerzijds de bedrijven meer ruimte te geven om te ondernemen en anderzijds de belangen van de voorziene woningbouw te waarborgen.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 24 juni tot en met dinsdag 4 augustus 2015 terinzage.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan op de volgende manieren inzien:
digitaal op www.Grave.nl onder ‘Bestemmingsplannen’ en op http://www.ruimtelijkeplan-nen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0786.BPWisseveldHaven-VO01

analoog bij de publieksbalie tijdens de openingstijden van het stadhuis. Wij verzoeken u hiervooreen afspraak te maken.
Van 24 juni tot en met 4 augustus 2015 kan iedereen een inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke inspraakreacties kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 0485 – 460300.

Alle tijdig ingekomen reacties – ook van de betrokken overheids- en andere instanties – verwerken wij in een eindverslag. Op grond van de reacties kijken wij of aanpassing van het plan nodig is. Hierna wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit wordt dan bekend gemaakt.

Op woensdag 8 juli 2015 vindt tussen 19.00 uur en 20.30 uur een inloopavond plaats in de raadszaalvan het stadhuis te Grave. Tussen deze tijdstippen kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen overhet voorontwerp bestemmingsplan. Een op een kunt u aan de aanwezige ambtenaren, adviseurs ofwethouder vragen stellen en zullen zij informatie verstrekken. U bent van harte welkom. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *