Grave Lokaal

Snelle actie na Hester Kruizinga’s actie voor een terrasvergunning. Met excuses omgeven werd in no-time de vergunning alsnog verstrekt!!!!

INGEZONDEN

Terrasvergunning Ali’s Place geweigerd op Smartlappenfestival Grave

3-7-2015 om 10:46 – Door Hester Kruizinga

Geachte heer Joon,
Hierbij verzoek ik uw interventie voor het volgende;

Op 2 juli jl. heeft de eigenaar van horecagelegenheid Ali’s Place contact met

mij gezocht inzake de volgende kwestie;

Ali’s Place –een eetcafe aan de Brugstraat nr. 8, schenkt geen alcohol- vroeg een eenmalige vergunning aan voor een terras tijdens het evenement Smartlappenfestival op 5 juli 2015. Dit vooral omdat Ali’s Place zich heeft opgegeven en geregistreerd is als locatie voor de smartlappenkoren. Ali’s Place schenkt ook die dag geen alcohol.

Tot zijn verbijstering heeft de gemeente Grave de vergunning geweigerd bij monde van mevrouw W.G.J. Schoenmakers. De kosten voor de vergunningaanvraag moet Ali’s Place wel betalen.
Ik vraag mij af of u als portefeuillehouder op de hoogte bent/was, van dit uiterst kortzichtige besluit? Ik wend mij tot u met het verzoek die aanvraag persoonlijk nader/opnieuw te beoordelen en voor komende evenementen ook persoonlijk te kijken naar alle vergunningaanvragen.
Mijn rol is in dit geval; burger van Grave, buurvrouw van Ali’s Place en bovendien vrijwilliger/gastvrouw voor een koor die dag. Wij, inwoners van Grave, weten en zien elk jaar dat alle horecagelegenheden hun terrassen uitbreiden tot zelfs midden op de openbare weg. Feesttenten zijn zelfs vaak ook geen bezwaar. Ali’s Place wilde voor dit evenement meewerken, vooral ook als zanglocatie! In voorgaande jaren heeft eetcafe De Foeks (aan de overzijde v.d. straat) ook de halve Brugstraat mogen gebruiken met een groot terras (+ alcohol).
Ik woon naast Ali’s Place –Brugstraat nr. 10A- en heb een “eigen” stuk openbaar trottoir voor het huis. Naast mijn geveltuin en de bloembakken die ik heb laten opknappen door Toon’s Bloemen voor dit evenement, ga ik daar dit jaar niet –zoals voorgaande jaren- slechts een paar stoelen neerzetten voor oudere bezoekers of koorleden om even gratis uit te rusten. Mogelijk plaats ik daar wel dit jaar wel zo’n 3/4 tafeltjes met parasol en zal ik rond 13.00 uur Ali’s Place meedelen dat ook zijn klanten en de koorleden hiervan gebruik mogen maken tot uiterlijk 21.00 uur ’s avonds. Ik neem hiervoor de volle verantwoordelijkheid. Een eventuele bekeuring zal ik persoonlijk op het stadhuis komen voldoen.
Als burger van Grave vind ik het promoten en steunen van ondernemers, detaillisten en horeca, uitermate belangrijk. Ik doe vrijwel al mijn boodschappen/aankopen zoveel mogelijk en bewust bij onze Graafse ondernemers, U ook? Ik zorg voor de planten, geveltuintjes en ruim dagelijks en passant zwerfrommel op. Geef tips/klachten door aan de gemeente. U ook? Kortom, van de boodschap die u in het openbaar steeds afgeeft voor stimulering van het bedrijfsleven in Grave trekt het stadhuis zich niet veel aan, denkt men niet mee.

Geachte wethouder, ik verzoek u dringend de bureaucratie rond vergunningverlening in Grave –en genoemde kwestie in het bijzonder- op korte termijn- persoonlijk onder de loep te leggen.

Graag hoor ik op zeer korte termijn van u.
Met vriendelijke groet,
H. Kruizinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *