Grave Lokaal

Graafse camperplaatsen: de tijdelijke locatie op het Oranje Bastion verdwijnt en de camperplaats bij het Arsenaal is ongeschikt voor grotere campers.

Een groep camperbezitters uit het hele land ontmoette ik in Catharijnehof. Een oud-gravenaar, nu Brummenaar, vertelde me meer over deze groep. Ze zijn allen lid van de Nederlandse camperclub.
Ik kreeg tips van hen om de landelijke club te vragen voor gratis advies om andere locaties in te richten.

Zelf zouden ze het terrein van de voormalige COX fabriek adviseren zolang er daar niet gebouwd wordt.

Na deze koffiepauze gaan ze inkopen doen en, na een tip van mij, naar de tentoonstelling van Jules de Korte in ons Graafs Museum.

Elf campers op de nu nog tijdelijke camperplaats. Als hier gebouwd gaat worden verdwijnt deze plek. Op de andere camperplaats, achter het Arsenaal, kunnen alleen kleine campers staan hadden ze zelf al geconstateerd.
Volgens de hele groep is dit de ideale locatie voor de nieuwe tijdelijke camperlocatie.  Alleen het onkruid moet verwijderd worden. De betonnen vloer is ideaal voor de camperplaats.

Keerpunt 2010 gaat dit beslist aankaarten. Ook het parkeerterrein achter Maaszicht kan met een geringe aanpassing geschikt gemaakt worden.

Tenslotte, voor meer informatie zoals voorbeelden en advies, via de onderstaande links:


Meer informatie over advies camperplaatsen inrichten enz.

Camperplaatsen een toeristische meerwaarde!

Een gedachte over “Graafse camperplaatsen: de tijdelijke locatie op het Oranje Bastion verdwijnt en de camperplaats bij het Arsenaal is ongeschikt voor grotere campers.

  • Een andere, hele mooie ( betaalde) camperplaats zou boven op de kat zijn, met uitkijk op de haven, Als er een poortje van daar naar jachthaven de Stuw gemaakt zou worden kan daar gebruik gemaakt worden van de toiletten en de douche, dan heb je echt een toeristische trekpleister voor campers met een win-win-win situatie voor de camperaars ( faciliteiten), de Stuw ( de te ontvangen stagelden) en de gemeente ( een centrale plaats waar 10- tallen campers kunnen staan in de binnenstad). Het enige wat moet gebeuren is de havendijk openstellen voor campers( gemeente) en een betaalautomaat met slagboom plaatsen en stroom aanleggen door watersprotvereniging de Stuw.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *