Grave Lokaal

Gelukkig hebben we het Adviespuntsnippergroen nog! Belangrijk bericht!!!

Snippergroen
Belangrijk nieuws voor gebruikers 

gemeentegrond.
In Grave loopt al meer dan twee jaar het project snippergroen. Gebruikers van gemeentegrond worden door de gemeente verplicht een stukje grond dat al vele tientallen jaren in gebruik is genomen door huidige of voorgaande bewoners,  te ontruimen of te kopen.  Meestal tegen een veel te hoge prijs.
Men kan volgens de gemeente een beroep doen op verjaring als je kunt aantonen dat het omstreden stukje grond meer dan twintig jaar in gebruik is en al die tijd afgebakend was door een ondoordringbare haag, hek, schutting of muur.
Uit gerechtelijke uitspraken blijkt dat deze eis niet terecht is. Het is voldoende dat het in gebruik genomen stukje grond één geheel vormt met de eigen tuin. 
De gemeente Grave wijst ook nagenoeg alle getuigenverklaringen van de hand. Het blijkt dat rechters daar ook anders over denken. Getuigenverklaringen dienen te worden meegewogen als bewijs voor verjaring.
De gemeente heeft het bovenstaande niet op haar site gepubliceerd, evenmin in de gemeenteberichten Ook op de voorlichtingsavonden heeft de gemeente er over gezwegen.
De gemeente dient echter de uitspraken van de rechter te volgen en mag dus de eis dat de grond moet zijn afgebakend niet meer stellen. Ook zal ze getuigenverklaringen moeten accepteren.
Voor vragen over uw situatie kunt u gratis advies krijgen van het Adviespunt Snippergroen Grave. Stuur een mailbericht naar adveispuntsnippergroengrave@gmail.com Wij nemen dan meteen contact met u op.
Wil Baaijens; Hans Satter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder