Grave Lokaal

De Gelderlander schrijft: Ladderwagen blijft niet in Grave.

Hoe graag ze het in Grave ook willen, de ladderwagen van de brandweer zal op termijn niet meer in de Graafse kazerne staan.

Fractievoozitter Nel Schuts zwengelde de discussie over het behoud van de ladderwagen aan. Dit naar aanleiding van de brand in het Palazzo Theater.
Burgemeester Lex Roolvink, portefeuillehouder veiligheid, zei:
“De gemeenteraad heeft eerder ingestemd met een bezuiniging bij de veiligheidsregio van maximaal 5 procent. Herschikking van blusmiddelen is daar een onderdeel van”
“De brand bij Palazzo heeft daar geen invloed op”.
“We kunnen geen 100 procent veiligheid garanderen”.
P.S. Webmaster/voorzitter Keerpunt 2010:

Tijdens het afluisteren van de geluidsopname hoorde ik de burgemeester ook zeggen dat de raad, via het budgetrecht, een andere keuze kan maken.
Huub Linders, brandweercommandant van 1999 tot 2004, zegt:
“Grave heeft wel degelijk een eigen ladderwagen nodig.” “In het verleden was de historische binnenstad met tweehonderd oude panden, een reden in Grave een ladderwagen of hoogwerker te stationeren.”
“Het verbaast me dat dat nu niet meer zo is. Met de brand bij Palazzo bleek maar weer dat het met ladderwagens uit Cuijk en Uden een half uur duurde voordat ze echt inzetbaar waren.”
“Je hebt het niet alleen over de aanrijtijd, maar ook over de tijd waarin de mensen bij de wagen zijn en daadwerkelijk op de goede plaats staan. In een centrum met smalle straatjes is ook kennis van de situatie bepalend en belangrijk om levens te kunnen redden.”
P.S. Voorzitter Keerpunt 2010:

Tijdens het komende openbare fractieoverleg op woensdag 27 mei in het Stadskantoor zal Keerpunt 2010 verder praten over de gewenste blusmiddelen voor Grave. We zullen de huidige voorzitter van de Graafse VVD en oud-brandweercommandant Huub Linders uitnodigen om zijn visie met ons te delen. Hierbij nodig ik ook anderen uit om onze bezorgdheid te delen. Via de griffier heb ik vernomen dat de raad het instrument HOORZITTING niet kan inzetten. De Tweede Kamer gebruikt dit nu bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in de PGB affaire!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *