Grave Lokaal

De ARENA: Wie wint de estafettefiets?

Grave in actie voor Alpe d’HuZes – vrijdag 17 april aftrap inzamelingsactie

15-4-2015 om 21:29 – Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE – De gemeente Grave, Graafse Vrienden en Catharinahof dragen het goede doel van de Alpe d’HuZes, de strijd tegen kanker, een warm hart toe. In aanloop naar de start van de Alpe d’Huzes , organiseren zij onder het motto ‘Grave op weg naar de top’ tal van activiteiten met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op 4 juni tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund.
Frontman Jan Verhaaren geveld

Het was al jaren de droom van Jan Verhaaren om mee te doen aan de Alpe d’Huzes voor het goede doel. Hij had besloten om dit jaar zijn beste fietsbandje voor te zetten door op 4 juni op de Alpe d’Huzes een topprestatie neer te zetten. Om met een team mee te mogen doen heeft het minimaal 7.500 euro aan sponsorgeld nodig. Huub Linders van Graafse Vrienden bood spontaan aan om te sponsoren. Catharinahof wilde ook graag een steentje bijdragen en ook de gemeente Grave beloofde alle medewerking. Jan Verhaaren was al maanden volop in de voorbereiding voor de beklimming. Maar tijdens een trainingsrit op de Zevenheuvelenweg op zondag 5 april kwam hij hard ten val en belandde in het ziekenhuis. Met een bekkenbreuk aan twee kanten, gat in de elleboog en hersenschudding is hij uitgeschakeld voor het fietsavontuur. “Ik baal hier enorm van, in de afgelopen dagen heb ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen en dat doet mij goed. 

Hoop dat alle de aandacht van de afgelopen tijd in ieder geval een positieve bijdrage heeft op het goede doel.”

Op dit moment is het campagneteam naarstig op zoek naar een nieuwe fietsheld.

Inzamelingsactie Catharinahof

Catharinahof zamelt geld in door middel van een estafette-racefiets die letterlijk wordt doorgegeven via Facebook. De racefiets staat momenteel te pronken in de ontvangsthal van Catharinahof. 

Deze Facebookactie werkt als volgt:

  •  Fiets een rondje op de racefiets.
  • Maak een foto van jezelf op de fiets en plaats deze op Facebook en geef de fiets door middel van een bericht bij de foto via Facebook door aan een vriend of kennis. Deze persoon wordt uitgedaagd hetzelfde te doen.
  • Breng de fiets na afloop terug naar Catharinahof.
  • Lever het sleuteltje in bij de receptie om vervolgens 
  • Een bedrag te doneren in de donatiebus van Catharinahof of over te maken aan: 

NL56RABO0373146116 t.n.v. Stichting Alpe d’HuZes te Culemborg.

Wie de leukste foto met de racefiets maakt, wint de estafette fiets na afloop van de inzamelingsactie.

Vrijdag 17 april aftrap inzamelingsactie

Op vrijdag 17 april om 16 uur wordt het startschot voor de inzamelingsactie ‘Grave op weg naar de top’ gegeven door niemand minder dan de voorzitter van de Alpe d’HuZes. 

Vier pelotonleiders te weten: 

  1. Lex Roolvink (burgemeester Grave), 
  2. Mark van Tuyn (staflid Brandweer Grave), 
  3. Adrie van Osch (lid Raad van Bestuur BrabantZorg) en 
  4. Tom Schouten (voorzitter Harmonie Stad Grave) maken een rondje op de estafettefiets, maken een foto en zullen deze vervolgens via Facebook doorgeven. 

Daarnaast hoopt het campagneteam op deze middag de nieuwe held voor te stellen die op 4 juni de Alpe d’HuZes gaat bedwingen. De aftrap krijgt een feestelijk tintje waarbij de Havenmuzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting. 

Uiteraard zal gezorgd worden voor hapjes en drankjes waarbij per consumptie 10 eurocent wordt overgemaakt aan het goede doel.

Alle inwoners van Grave worden uitgenodigd om bij de aftrap aanwezig te zijn. 

In de periode tot en met 4 juni zullen op vrijdag regelmatig activiteiten georganiseerd worden die in het teken staan van de Alpe d’Huzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *