Grave Lokaal

Omroep Brabant: Gewonde wielrenner Jan Verhaaren (73) uit Grave heeft zijn gestolen fiets terug.

GRAVE – De dure racefiets van Jan Verhaaren uit Grave is weer terecht. De wielrenner kwam zondagmiddag met zijn fiets zwaar ten val waarna hij zijn fiets noodgedwongen moest achterlaten op de plek van het ongeluk. Zijn fiets werd met een stevige ketting vastgemaakt aan een paal. Later op de dag bleek dat het kettingslot was doorgeknipt en de fiets verdwenen was.

De politie kreeg maandag aan het einde van de middag een telefoontje dat de gestolen fiets was gevonden in bosjes aan de Graafseweg in Nijmegen. De fiets verkeerde in uitstekende staat.

Schoonzoon is maker van de fiets
Jan Verhaaren uit Grave was hard aan het trainen voor de Alpe d’Huzes, waar hij samen met zijn kleinkind en zijn schoonzoon aan mee zou doen, toen hij viel op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Zijn schoonzoon is ook de maker van de fiets. 

Verhaaren kwam zondag thuis van het ziekenhuis. Hij heeft veel pijn vanwege de gebroken heup en is misselijk van de hoofdpijn. De komende dagen zal hij niet meer op de fiets stappen. 

‘Dief heeft fiets gedumpt’
De politie heeft een vermoeden dat de fietsendief door alle commotie in de media de fiets heeft gedumpt. De vinder van de fiets heeft een vindersloon van 25 euro gekregen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *