Grave Lokaal

De Telegraaf: Fiets gewonde wielrenner gestolen.

Voor de 73-jarige Jan Verhaaren uit het Brabantse Grave is eerste paasdag uitgelopen op een kleine ramp. Niet alleen brak hij bij een val tijdens een fietstocht zijn heup, terwijl hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, gingen onverlaten er ook nog eens met zijn unieke handgemaakte racefiets vandoor.

    Verhaaren was zondag aan het trainen voor de de Alpe d’Huzes toen hij bij een afdaling met een snelheid van bijna 50 km/u onderuit ging, schrijft de Gelderlander. De zeventiger was er slecht aan toe: zijn heup bleek gebroken en hij had een flinke hoofdwond.
    Terwijl hij naar het ziekenhuis werd gebracht, zetten agenten zijn racefiets met een stevig slot vast aan een boom. De politie had de fiets eigenlijk willen meenemen, maar omdat die niet in de auto paste, lieten ze het rijwiel achter zodat familie die later kon ophalen.
    Maar toen zijn schoonzoon een paar uur later op de plek van het ongeluk kwamen, trof hij een doorgeknipt kettingslot aan. ,,Mijn schoonvader is nu drie keer getroffen. Hij breekt zijn heup en raakt gewond aan zijn hoofd, hij kan de Alpe d’Huzes niet meer fietsen en hij is zijn mooie fiets kwijt”, zo reageert hij tegen de Gelderlander.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *